Nagelverzorging tips

 
Volgende pagina    3

Tekort
Tintelende handen zijn vaak het gevolg van een vitamine B5 tekort. Eet veel vitamine B5-rijke voeding: verse groene groenten, champignons, eieren, kip, noten en pinda's.

Schone handen
Geen kraan in de buurt, maar wil je toch je handen wassen? Neem altijd zo'n handig flesje desinfect mee van bijvoorbeeld Herôme. Toch frisse, schone handen, zonder water!

Breekbaar
Heb je last van breekbare nagels, vijl ze dan ovaal, want puntige nagels breken sneller.

Soepele vingers

Doe iedere dag handen-fitness: maak een stevige vuist en druk zo hard mogelijk. Daarna ontspannen en enkele malen herhalen. Door middel van kneden en zachte draaibewegingen maak je je vingers stuk voor stuk soepel.

Soepele handen
Om de doorbloeding in je handen te bevorderen, kun je meerdere malen per dag vingergymnastiek doen. Span en ontspan je vingers en draai je polsen in het rond. Dit is zeker aan te raden wanneer je met een computer werkt. Je kunt door regelmatig oefeningen te doen, de spier- en gewrichtsziekte RSI tegengaan.

Winterhanden

Wisselbaden helpen goed tegen die vervelende winterhanden. Hou je handen drie minuten in warm water en dan tien tellen in koud. Zo train je de bloedvaten>

Ruwe handen

Heb je last van droge of ruwe handen? Meng dan een eetlepel zeezout met een paar druppels verzorgende olie. Scrub je handen hiermee en was het er daarna af onder een lauwe kraan. Resultaat: Heerlijke, zachte handen!
Aniek, Giesbeek

Nail art
Leuk nail art idee: laat op je gelakte, droge nagel een druppel nagellak in een andere kleur vallen. Ga er kriskras doorheen met een cocktailprikker. Niet te hard drukken, anders beschadig je de basislaag.

Ontspannen
Een massage voor een ontspannen gevoel: wrijf wat olie of crème warm tussen je handen en neem de hand van je vriend of vriendin in je linkerhand. Masseer met je rechterduim eerst de muis, dan het gedeelte onder de pink, vervolgens het midden en ten slotte de kussentjes onder de vingers. Draai de hand om en masseer zachtjes de rug van de hand en het driehoekje tussen duim en wijsvinger.

Verkleuring
Verkleuring door nagellak of nicotineaanslag? Polijst je nagels met een zachte vijl of leg je handen vijf minuten in een vingerbadje van warm water met een eetlepel citroensap.

Vijlen
Vijl je nagels nooit als je net uit bad komt, ze zijn dan te zacht. Vijl ook niet helemaal vanuit de hoeken, dan scheuren ze sneller in. En vijl niet heen en weer, maar strijk de vijl steeds in één richting.

Nagellak
Breng slechts een enkele laag nagellak aan voor een transparant en licht gekleurd resultaat. Breng twee lagen aan om het aspect kleur en glans te benadrukken.Marie Bijwerken Kunstnagels moeten eens in de drie à vier weken worden bijgewerkt, omdat ze met je nagels meegroeien.
Nagellak

Oliebadje
Heb je nagels die om de haverklap scheuren? Geef ze een oliebadje in lauwwarm water met een klein scheutje nagelolie. Laat je nagels vijf minuten weken voor een goed resultaat.

Citroen
Citroensap is goed voor je nagels! Neem eens een nagelbadje met citroensap. Zelfs de hardnekkigste nicotinevlekken krijg je ermee weg. Door dagelijks drie glazen water met citroensap te drinken, worden je nagels sterker.

Smeren
Handen als schuurpapier zijn 's winters geen uitzondering. Er moet royaal worden gesmeerd; het liefst een paar keer per dag. Vergeet daarbij de nagelriemen niet!

Vijlen
Het is altijd beter je nagels te vijlen, dan te knippen! Een vijl bevordert de groei van je nagels en het maakt ze sterker. Ook is het beter om een papieren vijl te gebruiken dan een metalen, want dan beschadigen je nagels minder. Vijl van binnen naar buiten en ga niet zitten 'zagen'!Nowelle, Hardegarijp

Kleurvast
Gebruik je altijd dezelfde kleur nagellak? Ga dan eens naar een nagelstyliste en laat een dun laagje kleuracryl aanbrengen. Zo heb je maandenlang mooi gekleurde nagels!Veerle, Lanaken

Nagelriemen
Gebruik eens een lipcarestift (zoals Labello) om je nagelriemen zacht en gezond te houden. Smeer je nagelriemen in een masseer ze zachtjes met je vingertop. Zo krijgen ze geen kans om te verharden en blijven ze loszitten van je nagel.
Rina

Droog = schoon
NIet alleen het wassen, maar ook het afdrogen van je handen is van groot belang. Want bacterien gedijen juist in een vochtig klimaat. Gebruik dus ook een schone, droge handdoek!

Lakrestjes
Als je je nagellak eraf hebt gehaald, blijven er vaak nog restjes lak onder je nagelriem zitten. Je kunt deze restjes makkelijk weghalen door een cocktailprikker in nagellakremover te dopen en hiermee de nagellak te verwijderen.
Jorien, Arnhem

Knoflook
Breken je nagels altijd af? Stop dan een beetje knoflookpoeder en een paar druppels citroen bij je nagellak. Lak je nagels dan volgens dit schema: dag 1 lakken, dag 2 een laagje eroverheen, dag 3 alles eraf halen en dag 4 weer lakken etc. Hou dit een paar weken vol en je krijgt prachtige sterke nagels.
Dina, Dordrecht

Als nieuw
Nagels hebben heel wat te verduren. Eén van de grootste boosdoeners is afwassen zonder handschoenen. Door langdurig met je handen in het water te zitten, worden de nagels zwakker en breken ze eerder. Wie geen afwasmachine heeft, doet er verstandig aan plastic handschoenen te dragen en na het afwassen een handcrème te gebruiken. Zo blijven nagels als nieuw.AllerHande

Ingescheurde nagels
Als je last hebt van ingescheurde nagels moet je oppassen met vijlen! Zorg dat je maar in één richting vijlt. Ga dus niet heen en weer 'zagen', want daardoor gaan je nagels scheuren!
Kim, Maastricht

Vrolijke kleuren
Doe een paar druppels van allerlei kleuren nagellak op het midden van je nagel. Ga er ritsrats doorheen met een cocktailprikker. Even laten drogen en aflakken met een topcoat, zodat de lak er minder snel afbladdert.
Anne, Maasland

Nette nagels
Als je een paar mooie streepjes of kleine stipjes op je nagels wilt, gebruik dan een klein make-upkwastje. Doop het kwastje in de nagellak en je nagels krijgen een nette nail art-look.
Leonie, Gasselte

Viezigheid
Heb je last van viezigheid onder je kunstnagels? Neem een oude tandenborstel. Even boenen en weg viezigheid!
Martine, Leeuwarden

Geduld
Wil je je nagellak in één keer goed verwijderen, dan heb je een beetje geduld nodig. Breng de remover op een wattenschijfje aan, 2 seconden aandrukken en dan in één beweging afnemen.
A., Putte

Verschillende laagjes
 Je nagellak blijft veel langer zitten als je je nagels eerst schoonmaakt met nagellakremover. Breng daarna verschillende dunne laagjes aan in plaats van één dikke. Laat de nagellak tussendoor wel goed drogen, anders gaat het bobbelen.
Xiomara, Nijmegen