Haarverzorging focus

                                                                                                                                    ARCHIEF FOCUS 

GESPLETEN HAARPUNTEN

GESPLETEN HAARPUNTEN

GESPLETEN HAARPUNTEN GESPLETEN HAARPUNTEN
foto links: Haar dat is oververhit door de föhn
foto rechts:
Redken

Wanneer je last hebt van gespleten haarpunten, is het kwaad geschied en kun je er verder weinig meer aan doen. Het enige wat je kunt doen, is knippen en je haar de volgende keer wat beter verzorgen. Toch zal niemand stoppen met dé veroorzakers van gespleten haarpunten: kleuren, straighten en niet te vergeten föhnen. Een trendy vrouw kan tegenwoordig niet zonder deze handelingen, dus wat moet je dan doen om splijten te voorkomen? Hier zijn wat tips.

Voorkomen
Haar is veel kwetsbaarder wanneer het nat is, dus borstel je haar nooit als het nog nat is. Voorzichtig kammen met een grove kam (met wijduitstaande tanden). Borstel je haar niet te hardhandig, want door deze spanning kunnen de haarpunten splijten. In plaats daarvan moet je je haar zachtjes borstelen van hoofdhuid naar de punten met een borstel met zachte haren. De hitte van de föhn droogt je haar uit en daarom kun je beter het gebruik van de föhn verminderen. Slaap op zijde of satijnen kussenslopen. Het zachte oppervlak van je kussen vermindert klitten, wat kan leiden tot gespleten puntjes. Conditioner is altijd goed om je haar tegen de hitte van de föhn te beschermen. Zet de föhn ook nooit te heet.
Als je je haar kleurt of highlight, moet je nog voorzichtiger zijn, omdat de chemicaliën het haar zwakker maken en het zo nog gevoeliger is voor splijten. Kies goede producten speciaal voor gekleurd haar om je haar te verzorgen. Wacht minstens twee weken tussen chemische behandelingen zoals permanenten en kleuren. Als je dit kort na elkaar doet, is dit zeer schadelijk voor je haar.

Hoe ga je om met gespleten punten
Gebruik iedere maand een haarmasker. Het beste is om het masker aan te brengen en je haar bedekken met een plastic haarkapje. Vervolgens tien minuten in laten trekken met een warme, vochtige handdoek om het kapje gewikkeld. Uitspoelen met ijskoud water en een paar citroenschijfjes om het vocht vast te houden. Om de gespleten puntjes wat zachter te maken, kun je een vochtinbrengende leave-in conditioner gebruiken. Ook kun je dan beter producten gebruiken die siliconen bevatten. Dit zorgt voor een beschermend laagje. Knip je haar minstens een centimeter boven het gespleten gedeelte om verder splijten te voorkomen. Het beste is om je haar iedere zes tot acht weken te laten knippen. Ook als je je haar wilt laten groeien, is het beter om je punten bij te houden.