Voetenbad voor warme(re) voeten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Brrr…ben je ook zo’n koukleum? En heb je het idee dat de kou in de winter via je voeten omhoog trekt? Dan hebben we hier een lekker recept voor een verwarmend voetenbad. Het bevat rozemarijnolie om je heerlijk te verwarmen (en nog veel meer).

Maar eerst wat meer informatie over rozemarijn, wist je dat de olie van rozemarijn een olie is die bekendstaat om zijn stimulerende werking? Mensen met een hoge bloeddruk kunnen deze olie daarom beter niet gebruiken. Maar voor wie gezond is van lijf en leden, boort rozemarijn een bron aan van actie en energie. De geur van de olie zorgt voor meer creativiteit en inspiratie en haalt je verborgen kwaliteiten naar boven.

De specialiteit van rozemarijnolie is activerend, vitaliserend, pijnstillend, ontkrampend, reinigend. Het is een goede essentiële olie bij spierpijn, vermoeidheid, futloosheid, verkoudheid, griep en een geweldige olie bij koude voeten.

Dus kun je wel een oppepper gebruiken met dit gure weer? Op naar de winkel voor een fijne essentiële olie om voor jezelf een lekker voetenbad te maken. Hoe? Het recept vind je hier:

Voetenbad

  • 2,5 ml. neutrale badolie
  • Essentiële olie van:
    2 druppels rozemarijn
    1 druppel sinaasappel

 

Bron: Ellen Wagenaar, https://stichtingwellness.nl/start/

Serieus last van je voeten (en handen) in de winter? Misschien heb je wel last van wintertenen. Daar kun je nog een en ander aan doen, wat? Dat lees je hier.