Dat het weer wat warmer wordt, zul je ongetwijfeld merken aan je voeten. Als je veel last hebt van koude voeten, haal je in het voorjaar misschien wel opgelucht adem als het kwik weer stijgt."/>

Verfrissend voetenbad

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Dat het weer wat warmer wordt, zul je ongetwijfeld merken aan je voeten. Als je veel last hebt van koude voeten, haal je in het voorjaar misschien wel opgelucht adem als het kwik weer stijgt.

Heb je daarentegen snel last van wat warmere voeten, dan hebben wij een fijn recept voor jou (overigens ook prima te gebruiken voor mensen met koele voeten!). En een voetenbad is natuurlijk het lekkerst als je je voeten flink aan het werk heb gezet. Na een wandeling, na het hardlopen, maar ook na een dagje slenteren in de stad…

Citroen mirte is een olie die geliefd is door parfumeurs en in de voedingsmiddelenindustrie. Van het blad wordt bijvoorbeeld een heerlijk frisse aromatische thee gemaakt.

De specialiteit van citroen mirte-olie is verfrissend, vitaliserend, kalmerend en antiseptisch, best handige eigenschappen om in te zetten bij de voeten dus.

Zo kun je met de olie van citroen mirte-olie bijvoorbeeld een heerlijk verfrissend/kalmerend voetenbad maken.

Zie hier het recept:

Voetbad

  • 2,5 ml. neutrale badolie
    Essentiële olie van:
  • 2 druppels citroen mirte
  • 1 druppel neroli, bergamotmunt of lavendel

 

Tekst: met dank aan Ellen Wagenaar, afbeelding © iimages.