Tips bij ingroeiende en ingegroeide teennagels

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Heb jij last van een ingegroeide of ingroeiende teennagel? Dat kan enorm pijnlijk zijn! Een van de oorzaken kan verkeerd schoeisel zijn. Het goede nieuws is dat je er niet altijd operatief iets aan hoeft te laten doen.

Sowieso is ons eerste advies bij een ingegroeide of ingroeiende teennagel om langs de (medisch) pedicure of podotherapeut te gaan. Hij of zij kan je op laagdrempelige wijze advies geven over bijvoorbeeld schoeisel; zo kan het al enorm schelen om je voeten eens op te laten meten, want wie weet draag je wel de verkeerde maat schoenen.

Nagelbeugel

Daarnaast is het mogelijk om bij de pedicure een nagelbeugel te laten plaatsen. Dit klinkt enger dan het is, een nagelbeugel wordt op of om je nagel geplaatst om de nagel weer op een gezonde manier te laten groeien, dus niet in het nagelbed zoals bij een ingroeiende teennagel het geval is.

Copoline

Ook kan door de pedicure een stukje copoline (speciaal stukje gaasstof) worden geplaatst tussen de nagel en de nagelwal om ingroeien te voorkomen.

 

Tot slot dit: heb je een ingegroeide of ingroeiende nagel en ben je diabetespatiënt? Neem dan sowieso contact op met je huisarts of een medisch pedicure.

En eh…schaam je vooral niet voor je voeten, nee echt, kijk eens goed om je heen met dit lekkere weer, we heeft er nou perfecte voeten? En de pedicure? Die ziet niet anders!

 

Meer lezen over gezonde voeten en voetverzorging?
We schreven al eerder over het werk van de pedicure, over teennagels en het verschil tussen een ‘gewone’ en medisch pedicure. En over het kopen van schoenen, en vooral het voorkomen van miskopen hebben we ook nog wel een en ander te melden.