Als er een bloem is die symbool staat voor de liefde, dan is het wel de roos. Maar hoe staat het met de liefde voor jezelf? Voordat je een ander echt lief kunt hebben, moet je immers van jezelf houden. En van jezelf houden, betekent ook goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor jezelf.   En hoe zit het met jouw liefde voor je voeten? Vaak zijn het maar een beetje de ondergeschoven kindjes van je lichaam, terwijl ze je overal naartoe brengen. Daarom, in het kader van Valentijn, lief zijn voor jezelf, lief zijn voor je voeten, met een voetenbad met essentiële olie van roos attar."/>

Lief zijn voor je voetjes

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Als er een bloem is die symbool staat voor de liefde, dan is het wel de roos. Maar hoe staat het met de liefde voor jezelf? Voordat je een ander echt lief kunt hebben, moet je immers van jezelf houden. En van jezelf houden, betekent ook goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor jezelf.   En hoe zit het met jouw liefde voor je voeten? Vaak zijn het maar een beetje de ondergeschoven kindjes van je lichaam, terwijl ze je overal naartoe brengen. Daarom, in het kader van Valentijn, lief zijn voor jezelf, lief zijn voor je voeten, met een voetenbad met essentiële olie van roos attar.

Roos attar is een olie afkomstig uit Kannauj, een stad aan de rivier de Ganges in India. De olie wordt tijdens het water destillatieproces opgevangen in een vat met pure sandelhoutolie. De combinatie van sandelhout en roos levert een zachte exquise geur. Het is een fantastische olie voor de huid en voor de psyche. De olie geeft een gevoel van  harmonie, ontspanning, welzijn en bescherming. In India wordt de olie ook als parfum gebruikt.

Recept

Weerstandverhogend voetbad:

  • 2,5 ml. neutrale badolie
  • Essentiële olie:
    2 druppels roos attar
    1 druppel lavendel of neroli

 

Met dank aan: Ellen Wagenaar, https://stichtingwellness.nl/start/