Zo lijken je nagels langer

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Kun of durf je nog niet naar de nagelstudio? Dan moet je misschien nog even zelf aan de slag met je nagels. Ben je niet gezegend met lange, sterke nagels, dan kun je de boel ook een beetje bedriegen door optische veranderingen aan je nagels aan te brengen. Door op de juiste plaatsen nagellak aan te brengen, lijkt de vorm van je nagel te veranderen. Maar er zijn nog meer tips om je nagels langer te laten lijken. Hoe? We vertellen het je graag met tips van de pro’s.

Nagelriemen

Het optisch verlengen van je nagels begint bij de nagelriemen. Duw de nagelriemen zachtjes terug. Zo lijken je nagels (nee, correctie, zijn je nagels) direct een stukje langer.

Vijlen

Vijl je nagels amandelvormig. Deze vorm zorgt optisch voor de meeste lengte. Een alternatief is de ovale nagel. Kiezen voor een vierkante nagel is een slecht idee als je je nagel optisch wilt verlengen

Kleuren

Over het algemeen is het zo dat donkere kleuren een oppervlak kleiner doen lijken en lichte kleuren groter en dus langer. Kies voor een nude kleur. Hoe dichter je lak lijkt op je huidskleur, hoe langer je nagels lijken. Als je toch wat contrast wilt, kies dan voor een tint die net iets lichter is dan je huid.

Lakken

Ben je toch meer van de donkere kleuren, dan kun je de vorm nog een beetje aanpassen door de zijkanten van je nagel niet mee te lakken. Door aan de zijkanten wat ruimte vrij te laten creëer je langere, dunnere nagels.

French

Kies voor een klassieke French manicure. Tegenwoordig zie je ook French manicures in andere kleuren, maar doe dat niet als je voor optisch langere nagels wilt gaan. Dit zorgt namelijk voor het tegenovergestelde effect.

Nail art

Ook nail art kan enorm helpen. Behalve dat het ontzettend leuk is om nail art te dragen, kan het ook voor verlenging zorgen. Zet een dunne verticale lijn op je nagels met bij de top een extra eyecatcher. Daar komt dan vervolgens de aandacht op te liggen waardoor de illusie van lengte ontstaat. Een driehoek op de nagels zorgt ook voor een goede verlenging van de nagels. Kijk verder op Beautyweb voor meer ‘do it yourself nail art’.