Streetstyle nagels: Ilse, Cheyenne en Judith

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Move over Instagram, streetstyle it is! De mooiste, meest inspirerende nail art vind je op straat. BeautyWeb nam een frisse neus en sprak met verschillende vrouwen over hun designs, voorkeuren en wat ze nou echt van hun nail artist verwachten. 'Als ik slecht word geholpen ben ik snel weg.' We vroegen Ilse van der Want, Cheyenne van der Weele en Judith van Dongen naar hun favoriete nageldesigns.

Ilse van der Want (34), nagelstylist 

“Momenteel ben ik helemaal fan van een bloemstempel, waarvan ik het design inkleur met een colorgel. Zoiets heb ik al een keer gemaakt en ik was van plan om het weer te doen. De kleurencombinatie maakt het zomers en vrolijk. Meestal kies ik voor de ringvinger als accentnagel, die raakt het minst vaak beschadigd. En ik vind de nagels aan beide ringvingers de mooiste van alle nagels, zowel qua lengte van het nagelbed als qua vorm, die mag dan ook wel geaccentueerd worden.

Voor mezelf vind ik taped square een mooie nagelvorm: een rechte, taps toelopende shape. En dan iets langer dan gemiddeld, hoewel ik mijn eigen nagels nu korter draag. Tijdens de eerste lockdown kon ik niet werken en heb ik een andere hobby opgepakt; sieraden maken. Daar zijn lange nagels niet zo handig bij. Ik werk graag met acrylgel, dat is goed flexibel en sterk tegelijkertijd. Bovendien is de hechting superfijn en is er weinig tot geen lifting. Het liefst gebruik ik heel veel glitter: van iriserend tot heel chunky. Glitter is gewoon mijn lievelingskleur. Verder houd ik van boho: mandala’s en zwierige bloemen en ook van color booms. Dit jaar doe ik die naast de bekende pastellen ook in neon, met name oranje en roze. Maar eigenlijk probeer ik alles wel op mezelf uit.”

 

Cheyenne van der Weele (25), ondernemer

“Mijn stijl? Vrolijk! Ik houd van felle kleuren en op elke nagel iets anders. Soms met een kleurdesign dat net iets anders is, het hoeft niet per se drastisch allemaal: dat hangt een beetje van mijn mood af. Voor nu heb ik een bloemdesign in wit. Op mijn duimen zitten een stuk of acht blaadjes gepaint, op mijn wijsvingers twee tot drie. Het is net iets anders per nagel. Ik vind het supertof om te experimenten met wat bijvoorbeeld matcht met mijn outfit, of ik ga juist qua nageldesign voor het tegenovergestelde zodat het mooi contrasteert. Als ik weet dat ik morgen lila kleding draag, kies ik daarvoor, of ik ga juist voor een clashende kleur of iets wat complementeert, zoals kobaltblauw.

Mijn nagels doe ik altijd zelf, ik zet ze ook bij anderen. Momenteel ben ik druk bezig met het opzetten van mijn eigen business als nagelstylist. Mijn Instagram @vrolijkevingers loopt als een trein en ik heb mijn eerste klanten al gelakt. Voorheen deed ik het gratis, maar mensen om me heen zeiden dat ik gek was dat ik er geen geld voor vroeg. Tijdens de lockdown heb ik de tijd die ik normaal aan reistijd kwijt was voor mijn werk gebruikt om creatief bezig te zijn met mijn nagels, ik ben echt lekker gaan experimenteren. Mijn droom? Een eigen nagelsalon. Mijn inspiratie haal ik van alles om me heen, ik maak scrapbooks en ik houd van tekenen, ook Instagram is een fijne inspiratiebron. Als ik mooie looks of kleurencombinaties zie, onthoud ik ze en geef ik er mijn eigen draai aan. Eén op één kopiëren is niet mijn stijl, ik laat me de laatste tijd voornamelijk inspireren door kunst. Ik hoop in de toekomst opleidingen gericht op nail art, acryl, polygel en gellak te kunnen volgen, het zou tof zijn als ik als nagelstylist mijn klanten meerdere behandelingen en designs aan kan bieden.”

 

Judith van Dongen (54), make-up artist

“Mijn nagelstylist, Lola van salon Envy my nails in Rotterdam, is helemaal volgeboekt. Ze is gewoon heel goed als het gaat om nail art. Meestal groeit er een idee en vervolgens stuur ik een voorbeeld van wat ik in m’n hoofd heb. Laatst had ik een nieuwe tas met een kleurenpatroon en metallics: dan vind ik het leuk om mijn nagels erop af te stemmen. Ik ben David Bowie-fan, daarom heb ik bijvoorbeeld ook de bliksemschicht zoals op de cover van zijn album Aladdin Sane op mijn nagels gehad.

De ontwerpen van Lola zijn next level. Ze is van origine grafisch ontwerper en kan supergoed tekenen én natekenen. Ik ben nu al zo’n drie jaar vaste klant bij haar en echt heel erg tevreden. Mijn lievelingsontwerpen zijn dierenprints; die doen het goed met mijn signature look qua kleding. Chroom op mijn pinknagel vind ik ook heel mooi, dat combineer ik dan bijvoorbeeld met een dierenprint. Tijdens Halloween had ik een design van tanden op mijn nagels en ik heb ook de tatoeages die op mijn benen staan als nail art gehad. Dat zal qua design misschien niet zo ingewikkeld zijn, maar iedereen vindt het heel erg mooi bij me staan.”