Pubernagels in de studio?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De meeste nagelstylisten houden een minimumleeftijd aan voor het zetten van kunstnagels of het aanbrengen van gellak. Er zijn drie redenen waarom nagelstudio’s zo’n minimumleeftijd aanhouden: de fysieke toestand van pubernagels, het onderhoud van kunstnagels en de financiën.

Als vingers nog groeien, groeien de nagels ook nog. Daarom is het sowieso verstandig om pas kunstnagels te zetten bij iemand die helemaal is uitgegroeid. 

Vette nagels

Er is een tweede ‘medische’ reden om te wachten met kunstnagels. Veel stylisten ervaren dat jonge meisjes een ‘vet laagje’ op de natuurlijke nagels hebben, waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten dan bij volwassen vrouwen. Dat heeft te maken met hormoonschommelingen. In de Westerse wereld krijgen meisjes gemiddeld hun eerste menstruatie als ze 13,1 jaar zijn.  Uit onderzoek van het Haarcentrum bleek dat 35% van de vrouwen vindt dat zij vlak voor de menstruatie een vettere huid en vetter haar hebben dan normaal. Dat komt omdat de talgproductie zowel door vrouwelijke als door mannelijke hormonen wordt beïnvloed. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgproductie en het vrouwelijk oestrogeen remt juist. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de verhouding. Met soms dus inderdaad een paar dagen voor of juist na de menstruatie puistjes en/of vet haar.

‘Bad nails day’

Over het algemeen is het zo dat als de huid en haren vetter zijn, de nagelplaten ook vetter zijn. Een ‘bad hair day’ gaat vaak samen met een ‘bad nails day’. Sommige stylisten spreken zelfs van een ‘vetstoot’ vlak voor de menstruatie. Op een vette nagelplaat hechten gel en acryl veel slechter dan op een droge nagelplaat. 

Grote schommelingen

Bij jonge meisjes is de cyclus meestal nog niet regelmatig. Door de grote schommelingen in de hormonen worden de jongedames niet alleen humeurig, maar hebben ze bijna altijd vettige nagelplaten. Pas als het lichaam een ‘ritme’ heeft gevonden en de jonge vrouw hormonaal stabiel is, kan worden begonnen met kunstnagels. Dat is voor de meeste vrouwen rond hun achttiende. 

Zorgen voor de nagels

Mooie kunstnagels moeten goed onderhouden worden: dagelijks behandelen met nagelriemolie en eventueel korter vijlen. Ook een verstandige houding wordt aangeraden; de nagels dus niet als schroevendraaier gebruiken. Dat houdt kunstnagels op de lange termijn mooi. Veel pubers denken juist vaak op de korte termijn, zijn impulsief en willen nu iets doen of laten en denken niet aan de toekomst. Nagelstylisten vinden het niet leuk als ze zien dat klanten hun mooie werk verwaarlozen. Zij vinden dat kunstnagels ‘teamwork’ zijn: de nagelstylist maakt mooie nagels en de klant zorgt er goed voor. Daarom willen ze vaak alleen kunstnagels maken bij dames die er verantwoordelijk mee omgaan. De nagelstylist weet van te voren niet of ze met een verantwoordelijke jongedame te maken heeft, daarom wordt vaak een minimumleeftijd van achttien jaar aangehouden.

Pubernagels

Mooie kunstnagels moeten goed onderhouden worden.

Financiën

Kunstnagels heb je niet voor één weekje. Wie er eenmaal aan begint, heeft maandenlang mooie nagels, maar daar hangt wel een kostenplaatje aan. Kortom: kunstnagels zijn een luxe product en gelnagels zijn ook niet goedkoop. Veel jonge meisjes kunnen wel sparen voor één behandeling, maar kunnen niet de driewekelijkse onderhoudsbehandelingen betalen. Dan zien de kunstnagels er al snel heel slecht uit. In het ergste geval slopen jongedames de kunstnagels er zelf af als ze geen geld hebben om ze professioneel te laten verwijderen. Dat is heel slecht voor de natuurlijke nagels. Daarom is het verstandig om pas aan kunstnagels te beginnen als er sprake is van een goed, regelmatig inkomen.

Pubernagels

Ook onder de 18 jaar zijn er nog genoeg mogelijkheden.

Wat dan wel?

Toch een keer de nagels laten doen en jonger dan 18? Dan zijn er nog genoeg opties, wat te denken van een fijne manicure met een ontspannende massage en professioneel gelakte nagels?

Vraag jij je wel eens af of je het type bent voor kunstnagels? Kijk dan hier voor het antwoord.

 

 

 

Tekst: Petra Teunissen