Sla je een Brits modetijdschrift open en kijk je naar de prachtige foto’s, dan is de kans groot dat de nagels gemaakt zijn door Marian Newman. Ruim dertig jaar is Marian bezig in het nagelvak en is ze verantwoordelijk voor de mooiste creaties in de fashionwereld, zowel in magazines als op de catwalks in Londen, Parijs en New York. Zo deed ze onlangs de nagels tijdens de show van Vivienne Westwood, die zoals gebruikelijk weer heerlijk hysterisch waren. We laten je graag de foto’s van de show zien en stelden haar ook nog even wat vragen. "/>

Nails in fashion: Vivienne Westwood

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Sla je een Brits modetijdschrift open en kijk je naar de prachtige foto’s, dan is de kans groot dat de nagels gemaakt zijn door Marian Newman. Ruim dertig jaar is Marian bezig in het nagelvak en is ze verantwoordelijk voor de mooiste creaties in de fashionwereld, zowel in magazines als op de catwalks in Londen, Parijs en New York. Zo deed ze onlangs de nagels tijdens de show van Vivienne Westwood, die zoals gebruikelijk weer heerlijk hysterisch waren. We laten je graag de foto’s van de show zien en stelden haar ook nog even wat vragen.

Je werkt bij veel fashion shows en voor magazines. Hoe vergaat zo’n samenwerking met de designer?

“Elke opdracht is anders. Veel designers of stylisten hebben een heel specifiek idee over de look. En anderen geven me juist de ruimte om zelf met suggesties te komen van een nagelcreatie. Gelukkig doe ik veel editorials en daar krijg ik vaker ‘carte blanche’. Je snapt dat deze opdrachten favoriet zijn!”

Heb je een ‘signature look’?

“Ik denk dat ik er wel drie heb. Eentje ervan is de perfecte natuurlijke nagel. Mijn fashion show team en ik werken hard aan het creëren van een perfecte nagel. De tweede is een ‘crystal nail’. Een aantal jaren geleden ben ik hiermee begonnen en ik heb deze nagels al in meerdere vormen toegepast. Ik moet zeggen dat dit mijn favoriete nagel is, omdat het zo verfijnd is. De derde ‘signature look’ is gewoon een crazy nagel. Als er opdracht is die vraagt om een ‘vreemde’, extravagante, bizarre nagel, dan komen ze vrijwel altijd bij mij uit. Ik heb veel gekke designs gedaan, maar een goed voorbeeld zijn toch wel de bizarre nagels die ik maakte voor Lady Gaga.”

Wat is het grootste verschil in nail art nu en vijf jaar geleden?

“De extremere nail art wordt steeds populairder bij stylisten en dat is echt wel een groot verschil met een aantal jaar geleden. Het mag allemaal wel wat gekker tegenwoordig.”

Van wie zou je de nagels nog wel eens willen doen?

“Ik denk dat ik de nagels wel heb gedaan van iedereen die ik zou willen. Ik ben helaas te laat voor sommige mensen. Zo had ik ontzettend graag de nagels van Prinses Diana gedaan en haar willen helpen bij het stoppen van nagelbijten. En Freddie Mercury stond ook hoog op mijn lijstje.”  

Wat kunnen we nog verwachten voor deze zomer?

“Ik weet niet of er veel nieuwe trends op het programma staan. Pigmenten en folies zijn nog steeds groeiende en het lijkt erop dat airbrush weer een beetje terugkomt.“

Vertel eens iets over de collectie van Vivienne Westwood?

“Deze collectie was geïnspireerd op hedendaagse protesten tegen vervuiling en voor duurzaamheid. Ik gebruikte daarom ook voor de nagels gerecyclede stukjes plastic om nagelsieraden te maken.  Een soort ‘junkie chic’, maar met hele mooie details. De producten die ik verder gebruikte waren allemaal van CND.”