Nail art trends

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek licht Jessica Scholten elke maand drie nail art trends uit die je kunnen inspireren. Jessica: "Heb jij dat ook, dat je zo ontzettend veel inspiratie online en om je heen ziet, dat je gewoon niet meer kunt kiezen? Dit is een van de redenen dat de helft van de tijd mijn nagels er nog steeds als een wit canvas uit zien. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer door alle geweldige creaties die je online of bij je in de salon voorbij ziet komen. Een van mijn beste vriendinnen, Floor Kleyne, die ook vaak trainingen geeft in LAKWERK, kwam met de geniale tip om gewoon te werken met een obsessie en daarvan afgeleid je art in die periode te bepalen, totdat je weer iets anders tegen komt wat op dat moment je interesse heeft.

Hierdoor geef je jezelf kaders en is het veel makkelijker om iets te kiezen. Zie het als een soort leidraad waar je idee op kunt baseren. Dit kan een kleur zijn, of een bepaalde structuur, een techniek waar ik dat moment gefascineerd door ben, noem maar op. Elke maand ga ik je meenemen in mijn hoofd en uitleggen welke drie trends er voor mij een belangrijke rol spelen die je kunt vertalen naar nagels.

Trend 1: French Twist

One of the old favorites: de French manicure. Zoals we hem allemaal kennen met het witte randje en de ‘roze’ nagel (heel veel gezien op de catwalk afgelopen seizoen). Maar zelf vind ik het ook heel leuk om te spelen met de eindeloze mogelijkheden ervan. Omdat de basis zo neutraal is kan je er allerlei kanten mee op: rainbow, glitter, fading etc. Een look die iedereen staat, elegant is en nooit verveelt. 

Trend 2: Animal prints

Hij gaat al een tijdje mee, maar ook op dit moment blijven de animal prints voor mij populair en constant vernieuwend. Een nail art die vrij vaak snel te maken is en voor veel nagelstylisten, ook zonder veel nail art ervaring, haalbaar. Hij is namelijk nooit hetzelfde en hoeft niet perfect te zijn, zoals een cursist van onze masterclasses zei: heb je ooit twee dezelfde zebra’s gezien? Nee, ik dus ook nog nooit. Favoriet op dit moment? The Tortoise Shell.

Trend 3: Logo Mania

Een van de trends die sinds een tijdje super populair is. Is het niet op kleding of tassen dan wel op nagels. Niet de makkelijkste, want hij moet natuurlijk precies hetzelfde zijn, voor mij wel de meest uitdagende, om vervolgens dan de vraag te krijgen ‘waar koop je deze stickers’? En dan lachend een antwoord te geven: handpainted!