Nageltrends zomer 2020

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Zomer 2020: van populaire klassiekers naar tropische tinten. BeautyWeb zoomt samen met drie nagelexperts in op de belangrijkste kleuren en designs van het komende seizoen.

Bold tropics

Wie een beetje de weg kent in nail art hashtags op Instagram was het al opgevallen: feltropische tinten zoals mango-oranje, fuchsiaroze, fel turquoise of knalgroen zijn onlosmakelijk verbonden met de post-coronazomer. Fel en opvallend, want we kunnen weer naar buiten en dan moeten we natuurlijk he-le-maal los. Dat merkt Wendy Smits ook, eigenaar van nagelstudio Beauty by Wenn en docent bij Florence. “Echt opvallende kleuren zijn helemaal terug, dan heb ik het echt over felle tinten, zelfs tot neonkleuren aan toe.” Alina Hoyo is nail artist. “Naast felle kleuren zie ik veel 3D-elementen zoals Swarovski-kristallen terugkomen, maar ook folies en getekende bloemen.” De focus ligt dus vooral op de kleuren, die gezien mogen worden. “Felgeel en felroze zijn dé kleuren van dit seizoen”, aldus Alina.

Klassieker in pastel

De French manicure is zonder twijfel de klassieker bij uitstek en deze beauty maakt deze zomer een comeback. “Waarschijnlijk was de French een tijdje uit beeld vanwege de moeilijkheidsgraad”, vertelt Wendy. “Deze is wat moeilijker om te zetten en de juiste verhouding tussen roze en wit bepalen is niet voor iedere nagelstylist even makkelijk. Klanten met een heel kort nagelbed komen regelmatig met een foto van Pinterest of Instagram van de perfecte French manicure. Dat is onmogelijk om te doen, helemaal omdat iedereen tegenwoordig haast heeft.” Renate Brouwer is educatiemanager bij BeautyXL. Ook zij ziet de French weer helemaal terugkomen. “Pasteltinten passen heel goed bij die trend. Net als de kleuren en het ontwerp, moet ook de nail art eenvoudig zijn”, volgens Renate. “Een French is gemakkelijk om te combineren en heeft een zachte uitstraling: je ziet de melkachtige tinten nu zelfs doorzetten in de najaarscollecties.”

 

Au naturel

Van eyecatchers naar ingetogen klassiekers naar…  back to basic. Met basic bedoelen we: een natuurlijke look die er nog altijd heel verzorgd en zelfs glamorous uitziet. Helemaal terug naar natuurlijk gaan we niet. Wat wel? “Korte nagels met een gelpolish behandeling op de natuurlijke nagel. Die natuurlijke trend is ontstaan door de invloed van BN’ers zoals Nikkie Plessen”, aldus Wendy. Dat beaamt Renate: “Je ziet steeds meer BN’ers met deze look; Bridget Maasland, Olcay Gulsen en ook Máxima. Klanten willen steeds vaker een ontwerp op hun eigen nagels. De vraag naar een gelpolish waarbij je de natuurlijke nagel niet hoeft op te vijlen groeit. De consument wordt, zeker ook door social media, namelijk steeds bewuster van de mogelijkheden. Tien jaar geleden wisten m’n klanten niet wat ik aanbracht, tegenwoordig zijn ze heel goed geïnformeerd.” En hoewel vooral jongere vrouwen voor extremere kleuren en langere vormen gaan, zijn het babyboomers die voor deze naturel look gaan.”

 

Productie: Cintha Rood