Nagels knippen? Doe maar niet

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Je nagels te lang? Even snel knippen is natuurlijk heel verleidelijk om te doen. Maar doe het liever niet. Waarom niet? Renate Brouwer - Education Manager CND en nagelsaloneigenaar met inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het nagelvak - legt je graag uit waarom.

Het is beter om de natuurlijke nagel te vijlen dan te knippen, maar waarom eigenlijk? Renate: “De natuurlijke nagel is opgebouwd uit allemaal ‘schubben’, ook wel lamulee-lagen genoemd. Denk hierbij maar aan de huid van een vis, want de natuurlijk nagel is namelijk ook laagje voor laagje (als schubben) opgebouwd. Wanneer je de nagel gaat knippen, scheur je deze schubben los van elkaar en dit zorgt ervoor dat de natuurlijke nagel eerder scheurt of splijt. Water kan makkelijker je nagel binnendringen en dit droogt de nagel uit.

Wil je veel lengte van jouw natuurlijke nagel af, dan kan je natuurlijk wel eerst de lengte er afknippen, maar zorg dat je altijd na-vijlt (met een vijl met een 240 grit of hoger). Vijl op het laatst dan ook altijd van buiten naar binnen om de lagen te sluiten, zo behoud je de structuur van de natuurlijke nagel. En vergeet de natuurlijke nagel niet dagelijks te verzorgen met een nagelriemolie.”