De meest succesvolle nagelstylist van ons land is toch wel Jessica Scholten. Naast haar goedlopende salon in Amsterdam (Lakwerk) wordt ze gevraagd voor fashion shows over de hele wereld. Jessica deed voor ons verslag van haar laatste fashion tour! De tweede stop (na New York) voor Jessica en haar team is Milaan. "/>

Meelopen tijdens Fashion Week SS19: Milaan

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De meest succesvolle nagelstylist van ons land is toch wel Jessica Scholten. Naast haar goedlopende salon in Amsterdam (Lakwerk) wordt ze gevraagd voor fashion shows over de hele wereld. Jessica deed voor ons verslag van haar laatste fashion tour! De tweede stop (na New York) voor Jessica en haar team is Milaan.

De show die er voor mij uitsprong in Milaan was toch wel Moschino. Het leuke hieraan was ook dat ik zelf mijn team kon meenemen, en drie meiden uit LAKWERK heb meegenomen. Voor hen was dit een ervaring voor de eerste keer en samen hebben we er echt een hele leuke week van gemaakt.

De look was een ‘marked’ look, en het moest eruit zien alsof je met een zwarte markeerstift grof de nagels aan het inkleuren was. Klinkt wederom makkelijk, maar om dit effect met nagellak te maken voor 40 modellen was wederom een dagje werk.

Moschino in MilaanMoschino in Milaan 2

Onze studio in Milaan was in een heel cute Italiaans appartementje, midden in de stad met een dakterras en op het moment dat het hier al een beetje aan het regenen was en het leek alsof de herfst zijn intrede had gedaan. Zaten wij nog lekker in het zonnetje te lakken (met wat Italiaans ijs uiteraard).

Team LAKWERK

Het voordeel van deze look was dat er geen basiskleur onder zat, het nadeel hieraan is wel  dat de nagel eronder mooi schoon moest zijn, dus de volgende dag bij de show zelf was het vooral van belang dat de natuurlijk nagel ook mooi verzorgd eruitzag. Tijdens deze show liepen de bekendste modellen zoals Gigi Hadid, Bella Hadid & Kendall Jenner mee en sloot Gigi de show af met een waanzinnig mooie bruidsjurk + vlinders.

Volgende keer: Parijs