Lakwerk in Nederland: Maryam Sebbar

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Lakwerk in Nederland: Waarin nail artist Jessica Scholten elke maand inspirerende klanten profileert, wat ze bezighoudt in hun leven & the psychology behind how a manicure makes you feel. Dit keer Maryam Sebbar. Woont in Amsterdam met haar lieve katje Nala. Sinds drie jaar vriendinnen met Jessica. Volgens Jessica heeft Maryam hele mooie handen/nagels en daardoor de lucky one waarop Jessica haar nieuwe designs wil uitproberen.

NAILS

Vertel ons over je eerste herinnering met nagels.

Eerlijk gezegd kan ik me dat eerste moment niet meer precies herinneren. Wel weet ik dat ik vroeger eigenlijk alleen maar nagellak mocht dragen bij speciale gelegenheden zoals mijn verjaardag of wanneer er iets gevierd werd. Voor mij is het nu elke dag een speciale gelegenheid om je nagels tip top te hebben! Maar ik merk wel dat ik het extra belangrijk vind dat mijn nagels goed gedaan zijn. 

Waarom zijn nagels belangrijk voor jou? 

Ik vind mooie nagels belangrijk omdat het voor mij een teken is van vrouwelijkheid. Ik vind het sowieso belangrijk om mezelf goed te verzorgen en er dus verzorgd uit te zien. Voor mij is het hebben van nagels waar aandacht aan geschonken is, een teken dat iemand zorg draagt voor zichzelf.

Wanneer ben je het meest bewust van je handen? 

Vooral in de winter ben ik het meest bewust van mijn handen. Ze zijn dan droger dan gebruikelijk en dan merk ik dat ik veel met mijn handen bezig ben door ze in te smeren met crème. Daarnaast kijk ik altijd naar m’n handen als ik mezelf op een foto zie, haha. Ik weet ook niet waarom maar dat is vaak het eerste waar ik naar kijk. 

In één woord, ‘how does a mani make you feel’?

GREAT! 

Hoeveel nagellak heb je in totaal?

Een stuk of 25 lakjes heb ik thuis liggen, voornamelijk in de kleuren nude/pink en donker rood.

Hoe kies jij de kleur voor je nagels?

Even denken, ik vind het eigenlijk altijd belangrijk dat het bij me matcht. Dus het gaat erom hoe ik me voel en wat op dat moment bij me past, maar ook kijk ik naar de outfit die ik aan heb. Maar dit komt eigenlijk dan dus vaak met elkaar overeen.  

Nagellak of gellak?

Gellak, want het maakt mijn nagels harder en het blijft er langer opzitten. Nagellak vind ik ook wel fijn, maar niet als ik het zelf moet lakken, daar heb ik totaal geen geduld voor!

 

WORK

Kun je ons iets vertellen over je werk?

Ik ben op dit moment net begonnen met een nieuwe baan als projectmanager bij een evenementenbureau. Afgelopen vijf jaar heb ik gewerkt bij BNN als communicatieadviseur. Dit was voor mij een hele leuke baan, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, meer in de evenementenbranche. Het is leuk om aan een project te werken en vervolgens dat event te houden en dan weer bezig te zijn met een nieuw project. Dat houdt mij scherp en zorgt ervoor dat er elke keer een nieuwe energie is. 

Wanneer krijg je je beste ideeën?

Dat verschilt eigenlijk heel erg, voornamelijk als ik met vriendinnen samen ben en we zitten te kletsen over wat ik nou echt graag nog wil doen of wil bereiken. Dan komen er nieuwe ideeën in m’n hoofd en wil ik ze het liefst zo snel mogelijk uitwerken.

Wat zijn de toekomstplannen?

Graag zou ik nog veel willen reizen. Er zijn zo ontzettend veel mooie plekken op de wereld en ik weet dat ik ze niet allemaal kan gaan zien, maar ik wil in ieder geval zoveel mogelijk van m’n lijstje kunnen afstrepen!