Lakwerk in Nederland: Floor Kleyne

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Lakwerk in Nederland: Waarin nail artist Jessica Scholten elke maand inspirerende klanten profileert, wat ze bezighoudt in hun leven & the psychology behind how a manicure makes you feel. Dit keer Floor Kleyne. Floor is een hairstylist met grote passie en liefde voor haar en creativiteit. Ze staat bekend om haar creaties met sterke texturen, beweging en originele twist, met hier en daar een bohemian gevoel. Klanten zoals Anna Nooshin, Jett Rebel & Anna Drijver nemen graag plaats in haar stoel.

NAILS

Vertel ons over je eerste herinnering met nagels.

“Dat is eigen wel een heel grappig verhaal. Ik heb namelijk mijn hele leven nooit iets op mijn nagels gehad omdat ik zelf vond dat dat niet kon op mijn nagels. Jessica dacht hier anders over, de eerste week dat ik haar ontmoette zat ik binnen de kortste keren in een bak watermarble waarbij niet alleen mijn nagels maar ook mijn hele hand mee gemarbeld was. Sindsdien vind ik het super tof om ook mijn nagels te voorzien van iets cools van tijd tot tijd.”

Waarom zijn nagels belangrijk voor jou? 

“Nagels zijn voor mij belangrijk als het individuele kunstwerkjes zijn. Vaak komen mijn handen uitvergroot in beeld en daarbij dus ook mijn nagels. Ik vind het dan heel leuk dat ik op deze manier toch mijn stijl kan laten zien ookal zijn alleen mijn handen in beeld, mensen herkennen mij dan toch aan mijn tattoos en nagels.”

Wanneer ben je het meest bewust van je handen? 

“Ik ben me heel bewust van mijn handen op het moment dat ik een step-by-step moet uitleggen, waarbij het vaak gaat om een vaktechnisch aspect. Wanneer deze bijvoorbeeld opgenomen wordt voor een video is het heel belangrijk dat elke stap goed in beeld komt en dit is dan vaak ook heel close, waarbij mijn handen heel duidelijk in beeld komen.”

In een woord, how does a mani make you feel?

“Artifarty.”

Hoeveel nagellak heb je in totaal?

“Als ik die van mijn kinderen meetel, dan zit ik op 120 flesjes.”

Hoe kies jij de kleur voor je nagels?

“Pinterest is mijn vriend! Ik maak dus hele moodboards alleen voor mijn nagels. Als ik naar Jessica ga mag zij altijd kiezen waar ze op dat moment zin aan heeft. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat het iets unieks is en niet een kleur. Wanneer ik mijn eigen nagels doe, heb ik ook nooit op elke nagel dezelfde kleur.”

Nagellak of gellak?

“Dat weet Jessica, haha. Daar ga ik niet over. “

WORK

Kan je ons iets vertellen over je werk?

“Eigenlijk zijn mijn dagen echt super afwisselend. De ene keer ben ik mensen aan het knippen, de volgende dag sta ik op een set om een serie te maken voor bijvoorbeeld de ELLE en de andere dag geef ik een training of demo op een podium. Het heeft natuurlijk altijd met haar te maken, maar het is ontzettend leuk om elke dag een ander aspect hiervan te pakken. Sinds drie jaar ben ik freelancer en dat geeft me super veel vrijheid om echt te doen waar ik blij van wordt.”

Wanneer krijg je je beste ideeën?

“Dit gebeurt dus altijd op de momenten dat het niet uit komt. Zoals onder de douche, super irritant want dan kan ik ze dus niet opschrijven. Vaak ook als ik aan het autorijden ben of als ik precies met mijn handen vol sta in de supermarkt.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Heel graag zou ik nog veel mensen bij willen maken met mooi haar en creatief bezig blijven zoals dat ik nu doe. Een van de andere toekomstplannen is het ontwerpen van mijn eigen borstel.”