Lakwerk in Nederland: Amanda van Effrink

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Lakwerk in Nederland: Waarin nail artist Jessica Scholten elke maand inspirerende klanten profileert, wat ze bezighoudt in hun leven & the psychology behind how a manicure makes you feel. Dit keer: Amanda van Effrink. Ze woont in Amsterdam en is allround creative. Amanda is mode-illustrator onder de naam #glitziegal, maakt YouTube-video’s, is art director van Amsterdam Open Air en influencer voor veel merken die bij haar roze, glitter lifestyle passen. Je volgt haar op Instagram: @amandavaneffrink.

NAILS

Vertel ons over je eerste herinnering met nagels.
Barbie was vroeger mijn grootste voorbeeld. Naast de barbiepoppen, huizen en auto’s had ik ook een nagelstudiootje waar ik Barbie-nepnagels bij mezelf op kon plakken. Ik was het gelukkigste kind op aarde.

Waarom zijn nagels belangrijk voor jou?
Als mijn nagels on fleek zijn, voel ik mezelf ook on fleek. Wanneer mijn nagels gedaan zijn, merk ik pas hoe vaak ik naar mijn nagels kijk. Je kijkt zó vaak op een dag naar je handen en nagels en het is zo’n rustgevend gevoel als dat er verzorgd en gezellig uitziet. Ik word er altijd heel blij van als er een feestje op mijn nagels zit en het voelt heel vrouwelijk en girlbossy.

Wanneer ben je het meest bewust van je handen?
Eigenlijk probeer ik altijd te zorgen dat mijn outfits kloppen, dus ook de kleur of art op mijn nagels. Als mijn ring-party en outfit mega matchen met mijn nail art, word ik daar heel happy van en kijk ik de hele dag extra veel naar mijn handen.

In 1 woord, how does a mani make you feel?
GIVE-ME-GIRLPOWER.

Hoeveel nagellak heb je in totaal?
Haha ontelbaar, bakken vol. Niet te doen, help.

Hoe kies jij de kleur voor je nagels?
Ik kan me op veel verschillende manieren laten inspireren, zoals nageltrends, catwalkshows, eigen gevoel, outfitkeuze, et cetera. Daarnaast vraag ik mezelf altijd af wat ik deze week allemaal ga doen en wat voor nagels daarbij passen.

Nagellak of gellak?
Gel for sure! Blijft langer mooi en mijn nagels worden er sterk van en groeien daardoor goed.

WORK

Kan je ons iets vertellen over je werk?
Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Fotoshoots, video’s, tv-opnames, styling, art direction en dat in de mix met mijn grootste passie: schilderen en tekenen. Ik werk misschien 24/7, maar zo voelt dat totaal niet.

Wanneer krijg je je beste ideeën?
Onder de douche, in de auto riding solo, ’s nachts als de wereld slaapt, op het strand, na twee pornstar martini’s….

Wat zijn de toekomstplannen?
#glitziegal emperium. Een glitziehuis met veel verdiepingen: gallery, fotostudio, kledingcollecties, funky cocktailbar, koffiebar met hot boys, healthy unicorn cakes en #glitziegal workshopruimte. Inclusief discovloer, confetti gordijn en fluffy telefoons.