Hoe overleef ik zonder nagelstylist?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ik val flink door de mand in deze Coronatijd. Ik dacht altijd dat ik mijn eigen nagels wel kon verzorgen en ik goed nagels kan lakken, en ik alleen uit luxe naar de nagelstylist ging. Think again! Ik kan het niet. Echt, helemaal niet. Met andere woorden: Ik Mis De Nagelstylist! Ik vroeg Anne Tuttel, een van de beste nail artists van Nederland hoe we het zonder de nagelstylist uit kunnen houden. Want ik heb hulp nodig, dat is wel duidelijk.

Ik heb uit pure ellende mijn gel polish van mijn nagels getrokken. Ook al hebben sommige nagelsalons mooie verwijdersetjes gemaakt, voor die tijd had ik al uit pure paniek mijn gel polish eraf gepulkt. En nu?

Olie, olie, olie is daarop mijn antwoord. En dan bedoel ik geen Hema spul (no offense tegen de Hema, ik shop er vaak!), maar zorg voor een goede voedende olie. Door een juist vocht- en vetbalans is je nagel weerbaar en breekt hij minder snel. Koop geen nagelverharder. Deze trekt alleen maar vocht uit je nagels waardoor ze uitdrogen en eerder scheuren of breken.

Ik hou ontzettend van nail art. Heb je tips zodat ik thuis ook een mooi Anne Tuttel-design kan maken met alleen huis, tuin en keukenspullen?

Je kunt leuke dingen met nagellak doen! Soms is een satéprikker en een leuke kleur voldoende! Maar… let er op dat dit op beide handen moet en dus het met de ene hand gemakkelijker afgaat dan de andere. Zelf begin ik altijd met de nagels van mijn rechterhand. Ik werk dan met links terwijl ik rechtshandig ben en dus heb ik het minste al gehad haha. Ik ben of erg uitgesproken met mijn nagels of mega basic. Een tussenweg bestaat voor mij niet. Dus wat ook mooi is (en makkelijk) is een semi transparante nude kleur en nette nagelriemen of course! 

Heb je een tip voor mooie handen? 

Zelf scrub ik twee keer per week en smeer ik twee keer per dag nagelriemolie. Voordat ik naar bed ga smeer ik een vette crème op mijn handen die dan de hele nacht kan intrekken. De olie gebruik ik niet alleen voor mijn nagelriemen, maar ook voor schaafwondjes en droog haar!

 

Kan ik nu al beter een afspraak maken bij een nagelstudio of is het beter om te wachten tot er meer duidelijkheid is? 

Klanten plannen nu al bij mij in omdat ze nu nog genoeg keuze hebben van tijd en datum. Straks, als ik weer open mag, dan zal het namelijk wel even heel druk worden in het begin.