Flop- en topervaring: Nikky-Jay

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek vertelt een klant over haar flop én topervaring in een nagelstudio. Voor deze editie vragen we makelaar Nikky-Jay Luland naar haar beste en slechtste ervaring tijdens een acrylbehandeling in de nagelstudio.

Klant
Naam: Nikky-Jay Luland
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: Makelaar
Bezoekt de nagelstudio: Elke vier weken

Flopervaring

De 32-jarige Nikky-Jay bezoekt elke vier weken de nagelsalon voor haar acrylnagels. De reden? “Ik vind het verzorgd en mooi, en ik houd wel van een tikkeltje ordinair. Het liefst draag ik redelijk lange nagels.” Al vijftien jaar laat ze haar nagels doen. Maar als haar vaste stylist op vakantie is, dan zijn haar ervaringen helaas wat minder. De behandeling waarvoor ze altijd gaat? Acrylnagels opvullen, vaak met een laagje gellak en soms een mooie nail art

Op haar negentiende ging ze voor het eerst naar een andere salon in Den Haag. Simpelweg omdat haar vaste stylist op vakantie ging. Ook voor Nikky-Jay stond er een vakantie op de planning, dus wilde ze haar nagels daarvoor nog laten doen. Pas op vakantie realiseerde ze zich dat dit niet de beste keus was. “In Kreta smolt het bovenste laagje van mijn nagels er gewoon af. Ging ik met mijn nagels langs een handdoek, dan zaten er allemaal pluisjes op. Het was één en al drama.” 

In de salon werd ze wel prima ontvangen. “Het personeel was lief en hardwerkend. Aan de lopende band werden er mensen geholpen. Je kunt er gewoon binnenlopen en wordt gelijk geholpen.” Dat was vooral zo vlak voor haar vakantie wel makkelijk. Tijdens de behandeling liet ze acrylnagels zetten met nail art en glitters. “In de salon zagen mijn nagels er prima uit, maar even later in ander licht was het helemaal niet mooi. De kwaliteit van de nagels was gewoon niet goed.” 

Wel was Nikky-Jay blij met de nail art op haar nagels. “Ik was toen een stuk jonger en wilde heel graag Gucci stickers en een Chanel patroontje op mijn nagels. Dat zag er heel mooi uit.” Toch zou Nikky-Jay het liefst nooit meer teruggaan naar deze salon. “Je betaalt minder, maar dat zie je ook echt aan de nagels. Het zag er heel goedkoop en niet mooi uit. Een tip die ik de salon zou meegeven? Zorg dat je met goed materiaal werkt en dat de nagels een paar weken mooi blijven zitten. Ook als je op vakantie bent. Klanten betalen ervoor en dan mag je dat ook wel verwachten.” 

Topervaring

Gelukkig heeft Nikky-Jay een salon waar ze al jaren tevreden over is. Hier is de vorm van haar acrylnagels prachtig en werkt de stylist met de beste materialen. Om de vier weken brengt ze een bezoekje aan de salon in Scheveningen en na de behandeling voelt ze zich net een prinsesje!

Heel toevallig kenden Nikky-Jay en de stylist elkaar al. “Dit was vroeger mijn beste vriendin toen ik nog op de crèche zat. Uiteindelijk zijn we elkaar weer tegengekomen in de zonnestudio en daarna is zij voor zichzelf begonnen.” Nikky-Jay ging er langs voor een behandeling en wilde niets anders meer.” 

Nikky-Jay is er twee weken terug weer geweest voor het opvullen van haar acrylnagels. Ze koos voor acrylnagels met gellak en een steentje op haar ringvinger. “Wat ik vooral zo fijn vind bij deze salon: het is een eenmanszaak en de stylist neemt echt de tijd voor je.” Stiekem vindt ze twee uur wel een lange zit, maar daar krijgt ze wel mooie nagels voor terug. 

Ze is vooral heel tevreden over de vorm van de nagels. “De mooie amandelvormige nagel oogt heel natuurlijk. Iedereen denkt dat het je eigen nagels zijn en dat vind ik echt een mooi compliment. Zo natuurlijk mogelijk vind ik het mooiste. De salon is schoon en fris, en je krijgt altijd lekkere koffie.” En Nikky-Jay kan er kiezen uit heel veel verschillende kleuren gellak. “Elke keer neem ik iets anders.”