Ben jij het type voor kunstnagels?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Kijk je al maandenlang jaloers naar de nagels van je collega’s? Wil jij ook zo’n te gekke verlenging met een leuke print? Een professionele nagelstylist zal je graag helpen, als jij geschikt bent voor kunstnagels tenminste. Voor sommige mensen is namelijk een andere behandeling beter dan kunstnagels.

Als jij bij een nagelstylist binnenstapt, is het heel belangrijk dat je precies uitlegt wat je wilt en waarom. Vertel ook welk werk je doet en wat je hobby’s zijn. Dan kan de nagelstylist bepalen of een manicure of gelpolish beter bij jou passen dan een set kunstnagels. Kijk daarom snel welk type jij bent en wat een goede behandeling voor jou kan zijn. 

Kunstnagels

Ben jij een diva met een bevlieging?

Als je inééns bedenkt dat je vanavond wilt schitteren op een feest en alleen daarvoor mooie lange nagels wilt, dan zijn kunstnagels vaak te duur. Vraag dan om French tips of nail art tips en laat ze verlijmen op je eigen nagels. Die tijdelijke feestnagels kun je met een beetje aceton gemakkelijk zelf verwijderen.  

 

Ben jij een trendy tiener?

Aan jonge meisjes zijn mooie kunstnagels meestal niet besteed. Als jij niet het geduld en de discipline hebt om voor kunstnagels te zorgen, zien ze er na een week al niet mooi meer uit. En als je geen geld hebt om over drie weken weer terug te komen voor de nabehandeling, kun je beter kiezen voor een professionele manicure en een vrolijk lakje. Let goed op de laktechniek van je nagelstylist, daar kun je veel van leren…

Ben jij een nagelbijter?

Voor verstokte nagelbijters zijn kunstnagels een uitdaging. Zij slopen een mooie acrylverlenging met hun tanden voordat ze thuis zijn. Ja, ook jij… De enige manier om deze verslaving te bedwingen, is een speciale anti-nagelbijtkuur. De nagelstylist zal je dan stap-voor-stap helpen om mooie nagels te krijgen. Wekelijks krijg je een motiverende peptalk om van het nagelbijten af te komen. Ja, dat kost wat, maar het resultaat mag er zijn. 

Ben jij verpleegkundige of werk je in de horeca?

In de horeca en in de gezondheidszorg gelden strenge hygiëne-eisen. Medewerkers mogen geen kunstnagels dragen om overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen. Ook op kinderdagverblijven zijn kunstnagels vaak taboe. Neem geen risico, maar trakteer jezelf op een fijne manicure en laat je nagels kort en rond vijlen. Nagellak mag alleen buiten werktijden. 

Ben jij een stoere chick?

Heb jij je huis eigenhandig verbouwd, ga je graag bergbeklimmen of houd je een moestuin van drie hectare bij? Dan passen kunstnagels wat minder goed bij je levensstijl. Je zult je nagels breken of beschadigen met oplosmiddelen uit verf. Dat is zonde van jouw geld en tijd. Ga voor een luxe manicure om je beschadigde nagelriemen op te knappen en vraag om een professionele nagelverharder. Jij bent klaar voor je volgende uitdaging…  

Fan van Heel Holland Bakt? 

Een grote fan van Heel Holland Bakt? Bak je iedere week een nieuwe taart? Dan is het opletten geblazen. Wie veel met gist werkt, loopt meer risico op een infectie van de nagelriemen. De Candida albicans is vaak de boosdoener bij een (chronische) nagelriemontsteking. Kunstnagels zijn dan af te raden. Je kunt wel gelpolish laten aanbrengen op relatief korte nagels. En houd  de onderkant van je nagels goed schoon.

Tip: kneed brooddeeg en andere deegsoorten met gist altijd met handschoenen aan.

 

Tekst: Petra Teunissen