Tutorial make-up look ‘Lente’

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De bloemen bloeien, het zonnetje hebben we ook al veel gezien, en overal zie je kleur. Een leuk moment om te experimenteren met je look en iets nieuws te proberen. De Wetlook is een herkenbare trend op de runway, één die tijdloos is, maar die zich ook steeds ontwikkelt. En aangezien mooi haar wordt versterkt door bijpassende visagie, ontwikkelde Christine Marie Elise Kat van Colourfool Agency een mooie, bijpassende make-up look ‘Lente’.

Marie Elise Kat: “Dit is het seizoen van zachte, frisse kleuren, en dat kan hier niet ontbreken.”

Step-by-step make-up look ‘Lente’ 

“Ik heb er voor gekozen om een zachte sunkissed contour shape aan te brengen met de foundation stick van Bobbi Brown in de kleur Golden Honey. Voor een glow breng ik Pat McGrath’s Highlight Stick in de kleur Nude aan op haar jukbeenderen, neusbrug, cupidoboogje, en babyhoekje van het oog van het model.”

Power en frisheid

Ze vervolgt: “Ik teken haar wenkbrauwen in met Anastasia Beverly Hills’ soft brown brow definer om haar gezicht wat power te geven. Op haar wangen en lippen wil ik een beetje frisheid toevoegen en breng ik van MAC Creme Bright Blush Palette de kleur Pink Tulip aan, deze blend ik met mijn vingers uit.”

Ogen

“Haar ogen mogen er van mij echt uitspringen dus ga ik voor een opvallende kleur op haar oogbolletje. Eerst breng ik in haar arcadeboog en onder haar oog Anastasia Beverly Hills’ modern renaissance palette in de kleuren Love Letter en Cyprus amber aan. Deze twee kleuren blend ik met een fluffy penseel zachtjes weg. Ik breng op het oogbolletje Pat McGrath’s Mothership III Palette Night Creature aan met mijn vingers om het meeste pigment te behouden. Boven en onder haar oog teken ik met Pat McGrath’s Eye pencil een fijn lijntje om nog extra definitie te geven.” 

Wimpers in de krul

“Als allerlaatste krul ik de wimpers en zet ik met een fan brush de aanzet van de wimpers lichtelijk aan met de ‘Better Than Sex’ zwarte mascara van Too Faced.”

Liever een wat natuurlijker look? Hebben we voor je! Kijk hier.

Credits

Haar & Make-up – Christine Marie Elise Kat – Colourfool Agency
Assistent Haar & Make-up – Marjolein Van Dijk – B-academy Make-up
Assistent Haar & Make-up – Demi Kiburg – B-academy Make-up
Styling – Willeke Elisabeth Blom
Model – Fenne – Micha Models
Fotografie – Lutske Veenstra