Een mooi lijntje met eyeliner zetten, blijft een hele klus. Zeker op de vroege ochtend! Maar oefening baart kunst. En… een paar goede tips en trics voor een strakke eyeliner kunnen dan ook geen kwaad."/>

Tips voor een strakke eyeliner

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Een mooi lijntje met eyeliner zetten, blijft een hele klus. Zeker op de vroege ochtend! Maar oefening baart kunst. En… een paar goede tips en trics voor een strakke eyeliner kunnen dan ook geen kwaad.

Als je een beginner bent, kun je het beste een oogpotlood gebruiken om een lijntje te trekken. Dit is lang niet zo moeilijk als een vloeibare eyeliner of een eyelinerstift. Om het potlood makkelijker over het ooglid te laten glijden, warm je de punt eerst op door over de rug van je hand te strijken. Voor een wat zachtere look kun je het lijntje met een penseeltje iets vervagen.
Je kunt het beste werken van de binnenkant naar de buitenkant in één vloeiende beweging. Als je dit iets te moeilijk vindt, kun je ook vanuit het midden beginnen naar het einde en het lijntje dan afmaken vanaf het begin naar het midden. Om een dramatisch effect te krijgen, kun je het lijntje doortrekken naar buiten en iets dikker aanzetten. Je kunt je elleboog op de tafel neerzetten om je hand meer steun te geven. Zo krijg je het lijntje mooi recht.

Oogschaduw
Zwarte oogschaduw is ook een goed alternatief. Gebruik een dun penseeltje om de lijn te trekken. Het handige van oogschaduw is dat foutjes kunnen worden uitgesmeerd tot in de wimperinplant, zodat je er niets meer van ziet.

Vloeibaar
Een vloeibare eyeliner is het moeilijkst aan te brengen en nog moeilijker te verwijderen bij eventuele foutjes. Het kost veel ervaring om dat ene dunne, strakke lijntje te trekken.

Wimperrand
Breng eyeliner zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Op die manier voorkom je de witte lijn die je krijgt wanneer eyeliner en wimperrand elkaar niet raken.

Stipjes
Als een lijntje niet wil lukken, dan kun je ook stipjes zetten tussen de wimperinplant. Hierdoor lijken je wimpers voller.

Speels effect
Een zwart lijntje ziet er vaak hard uit. Probeer eens grijs en donkerbruin. Een andere kleur eyeliner, bijvoorbeeld blauw of paars, geeft een speels effect.

Strak trekken
Oogschaduw, potlood of vloeibare eyeliner; in alle gevallen moet je voor het opbrengen het ooglid iets strak trekken.