Er zijn steeds meer producten op de markt om je huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien: foundation, concealer, highlighter, primer… En over die laatste willen we het graag hebben. Want is een primer echt noodzakelijk of kunnen we deze stap ook wel overslaan?"/>

Primer, zin of onzin?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Er zijn steeds meer producten op de markt om je huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien: foundation, concealer, highlighter, primer… En over die laatste willen we het graag hebben. Want is een primer echt noodzakelijk of kunnen we deze stap ook wel overslaan?

Wat is een primer eigenlijk? Je brengt de primer na je dagverzorging aan, maar voor de foundation of poeder. Het egaliseert de huid en vult fijne lijntjes en poriën op. Professionele make-up artists zweren bij primers voor een flawless huid, die glanst en make-up langer vasthoudt.  

Zonder kwast

Gebruik zeker niet te veel primer. Wanneer je je gezicht ermee vol smeert zie je dat terug in je foundation. Een druppeltje zo groot als een rozijn is meer dan voldoende. Met je vingers klop je de primer op de huid. Een make-upkwast is niet nodig, sterker nog, een kwast is af te raden. Vergeet ook zeker het gebied rond de ogen niet en neem dan ook de oogleden mee. Dit zorgt ervoor dat make-up niet gaat ‘lopen’ en het verzacht fijne lijntjes.

Gezichtsprimers met een kleurtje

Is je huid wat flets, kun je een primer gebruiken met een roze ondertoon om wat subtiele glans toe te voegen. Een perzikkleurige tint helpt de donkere kringen onder de ogen te verhelpen. Primers met een groene ondertoon neutraliseren roodheid van de huid en de kleur lila wordt gebruikt om gele tinten te corrigeren in het gezicht.

Dus wil je die flawless skin, dan zul je er toch echt aan de primer moeten geloven. Geen overbodige luxe als je het ons vraagt.