Zelf maken: rozen/kerriemayonaise

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Geloof ons, het is echt mogelijk om in maar een paar minuten tijd een goede en lekkere mayonaise te maken!

Om de mayonaise te maken heb je een smalle pot nodig. In een brede pot lukt het namelijk niet altijd om een goede consistentie te krijgen. De mayonaise blijft dan dun, maar kan eventueel prima als dressing worden gebruikt. Als je een smalle pot gebruikt waar de staafmixer net in past, gaat het altijd goed. Zorg er ook voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 250 ml walnotenolie of milde koudgeperste olijfolie
  • 1 theelepel honingmosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf peper
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 1 eetlepel rozenwater (hydrolaat) of een rozencapsule
  • 1 theelepel kerrie
  • verse rozenblaadjes van 1 eetbare roos of poeder van de gedroogde bloemetjes

Bereiding

Stap 1: was het ei aan de buitenkant goed schoon met zeep en water.
Stap 2: kies een hoge, smalle pot waar je de mayonaise in kunt maken en waar de staafmixer net in past. Mix alle ingrediënten met een staafmixer rustig door elkaar.
Stap 3: mix alle ingrediënten met een staafmixer rustig tot er een mayonaise ontstaat.

Wil je variëren? Kies dan een keer voor anijspoeder in plaats van voor kerriepoeder.

Tips

  • Gebruik biologische vers geurende rozen uit de tuin of koop ze online bij ‘Incredible roses’.
  • Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten, de kans is klein, maar het is wel mogelijk.

 

Met dank aan aromatherapeut Ellen Wagenaar.

Meer lekkere recepten van de hand van Ellen Wagenaar? Wat te denken van een tropische smoothie? Of heb je meer trek in een pittige pompoensoep?