Verwarmende, pittige pompoen-gembersoep

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Zin in een verwarmende soep na een frisse wandeling? Deze pittige soep geeft je direct weer nieuwe energie. De pompoen voedt en de gember geeft je vuur. Een heerlijk verwarmend gerecht dat ook nog eens makkelijk gemaakt kan worden.

Recept pompoensoep

 

Ingrediënten (voor 4 kommen soep):

  • 1 pompoen (uchi kuri of hokaido)
  • 50 gram kokosrasp op 1 liter kokend water
  • stuk gember of 2 druppels biologische gemberolie
  • stukje verse of 1 theelepel gedroogde kurkuma
  • zout en zwarte peper naar smaak

 

Bereiding:

Stap 1: pof de pompoen ongeveer 45 minuten in de oven op 150 graden. Week de kokosrasp in een kom kokend water.
Stap 2: verwijder de pitten van de pompoen en eventueel de schil. Dit is niet nodig bij de oranje pompoenen uchi kuri of hokaido. Pureer het pompoenvruchtvlees samen met de kokosrasp, de gember, de kurkuma, het zout en de peper tot een soep.
Stap 3: schenk in soepkommen. Serveer eventueel met een scheutje kokosroom en wat peterselie. Geniet ervan!

 

Met dank aan aromatherapeut Ellen Wagenaar

Heb je het nog steeds koud na het eten van deze soep? Probeer dan een verwarmend voetenbad.