Ook één glas wijn is slecht...

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Heb jij deze zomer op het strand of terras ook regelmatig genoten van een koel glas rosé of een heerlijke gin tonic? Misschien is het tijd om toch te minderen met alcohol, want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat alcohol slecht is voor je lichaam. Ook dat ene glas (rode) wijn per dag is al schadelijk.

We wisten het natuurlijk eigenlijk al wel; alcohol vergroot de kans op een beroerte, verhoogt de bloeddruk en kan kanker veroorzaken. Maar sommige studies uit het verleden lieten zien dat matig drinken van met name rode wijn, ook positieve effecten heeft. Dat zou komen doordat rode wijn veel polyfenolen bevat. Maar wil je uit rode wijn voldoende van deze gezonde stoffen halen, dan zou je dagelijk vijf tot zes glazen rode wijn moeten drinken. En dat is natuurlijk geen aanrader

wijn

Ook dat ene glas wijn per dag is al schadelijk.

Wat dan wel?

Beter is om dagelijks 600 gram druiven te eten, want vooral in de pitjes en schil van de druif zitten polyfenolen. Een ander alternatief voor al die glazen wijn of meer dan een halve kilo druiven, is veel cranberrysap drinken. Of dagelijks een voedingssupplement nemen waarin polyfenolen zit. En dat glas alcohol kun je beter laten staan….Sorry, leuker kunnen we het niet maken!

 

Tekst: met dank aan Toine de Graaf