Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt. Je komt van de kapper en je hebt dé perfecte haarkleur. Maar na een tijdje wordt het minder en minder. Hoe behoud je die mooie, ‘net van de kapper-kleur’? Kleurspecialist Marriët Gakes vertelt het je. "/>

Zo zorg je goed voor je geverfde haar

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt. Je komt van de kapper en je hebt dé perfecte haarkleur. Maar na een tijdje wordt het minder en minder. Hoe behoud je die mooie, ‘net van de kapper-kleur’? Kleurspecialist Marriët Gakes vertelt het je.

“Belangrijk is het om een kleurveilige shampoo te gebruiken waar geen sulfaat in zit. Gevoelige kleurtinten als rood, pastel en paars hebben net wat meer aandacht nodig, dus gebruik een gepigmenteerde shampoo. En ik adviseer je om altijd een conditioner te gebruiken, ongeacht de lengte van je haar. Dit sluit het haar namelijk mooi af en zo blijft de glans behouden. Als je bang bent om het haar te verzwaren met een conditioner, breng het dan alleen aan in de punten en gebruik een conditioner voor fijn haar, die zijn net wat luchtiger. Vul dit aan door één keer in de week een verzorgend masker te gebruiken. En voor de blonde en grijsharige vrouwen onder ons, een goede zilvershampoo en conditioner, zoals de Silver Savior van Keune, zijn een must.
Een extra tip: na het wassen koud naspoelen. Het is wel even tanden op elkaar, maar het is ontzettend goed voor je haar. Je haarschubben sluiten hierdoor goed en je haar glanst als nooit tevoren.”

Marriët Gakes, kleurspecialist pur sang, is eigenaar van salon Marriët Gakes in Amsterdam en global colour director van Keune Haircosmetics.

Marriët Gakes