Gezonde lange lokken

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Je hebt vast wel eens gehoord dat als je je haar regelmatig knipt, het gezonder en langer wordt. Helaas is dit niet waar. Door het knippen van je haar wordt het alleen maar korter... En het heeft geen enkel effect op het groeiproces. De maximale lengte van het haar wordt namelijk bepaald door de vorm en de conditie van je haar. Natuurlijk zijn er echter wel andere maatregelen die je kunt nemen om je haarstructuur te verbeteren.

Haar is dood

Haar is dood en dus kan het niet gezond of ongezond zijn. Gelukkig maar, want anders zou je veel pijn lijden als je naar de kapper gaat! In het haarzakje onder je hoofdhuid wordt de haar gevormd. Het haar dat zichtbaar is, is dus afgestorven. De conditie van het haarzakje heeft dus wel degelijk invloed op de vorming van de haar. Daarnaast hebben hormonen invloed op de groei. 

Hormonen 

Kaalheid bij mannen wordt voor een groot deel veroorzaakt door de activiteit van hormonen. Tevens zorgen de hormonen tijdens de pubertijd weer voor een toename van de haargroei. Maar ook stress heeft invloed op je haar; wanneer je last hebt van veel stress, kan het zijn dat je haar uitvalt.  

Vitaminen

Zorg dat je dagelijks vitaminen binnen krijgt, door bijvoorbeeld vitaminetabletten te slikken. Deze tabletten verhogen niet alleen je weerstand, maar zorgen ook voor verbetering van de haargroei. Ingrediënten zoals zink, biergist, vitamine B en ijzer bevorderen het groeiproces van het haar, maar ook van de nagels. Er zijn zelf speciale ‘haar- en nagelgroeitabletten’ verkrijgbaar.

Kammen 

Gespleten haarpunten worden vaak veroorzaakt door te vaak borstelen met een verkeerde kam of borstel. Kam je haar alleen met een grove kam of speciale borstel. Met een dunne kam kom je moeilijker door je haar heen en hierdoor zal je haar bij elke kambeurt afbreken. Borstel je haar niet te vaak en gebruik een borstel zonder harde plastic of rubberen pinnen. Gebruik een borstel van natuurlijk materiaal, deze pinnen zijn flexibeler. 

Verzorgingsproducten 

Kies je verzorgingsproducten zoals shampoos en conditioners zorgvuldig uit. Sommige producten bevatten namelijk agressieve stoffen, die het haar kunnen uitdrogen. Zorg er ook altijd voor dat je het product koopt wat bij jouw haartype past. Als je haar na het wassen nog steeds droog en stug aanvoelt, kun je een masker gebruiken. Voor het beste advies op maat ga je natuurlijk naar de kapper. 

Accessoires

Te strakke elastiekjes kunnen het haar beschadigen. Draag dus niet elke dag dezelfde staart! En gebruik altijd elastiekjes zonder het ijzeren tussenstukje. Maar ook het dragen van petten heeft invloed op je haar. Door de constante wrijving, wordt de haar beschadigd.