Festival vlechten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Festivals zijn niet meer weg te denken in Nederland en daarbuiten. Het hele jaar door zijn er leuke festivals te vinden met uiteenlopende thema’s en muziekstijlen. Voor deze look hebben wij ons laten inspireren door een van de bekendste internationale festivals: Coachella, of zoals het volmondig heet: Coachella Valley Music and Arts Festival. En de naam zegt het al: muziek en kunst komen hier samen. Dit vraagt om een stoere, dynamische, artistieke look. Het team van Colourfool Agency legt je uit hoe je dit haar kunt creëren.

Stap 1

Patty heeft heel mooi gezond haar. Om wat grip te krijgen prep ik de aanzet van het haar lichtjes met een sea salt spray van Schwarzkopf.

Stap 2

Ik maak een middenscheiding en deel het haar af van oor tot oor over de kruin Op de bovenkant naast de middenscheiding deel ik twee lange taartpunten af die ook tot aan de kruin lopen. Aan weerszijden van deze taartpunten maak ik nog twee korte taartpunten met daarachter een vierkant. De zijkanten bij de haargrens deel ik af voor het oor.

Stap 3

De achterkant wordt gevlochten met dunne vlechten. De steensgewijze inzet zorgt ervoor dat de vlechten mooi in elkaar vallen. In plaats van elastiekjes spuit ik de punten in met wat lak van Schwarzkopf Got2B glued en toupeer deze. Om het haar een rauwe matte uitstraling te geven spuit ik elke vlecht in met een droogshampoo.

Stap 4

De rest van het haar vlecht ik in met opvlechten. De bovenste lange taartpunten verdeel ik nog in tweeën om vier fijne vlechten te kunnen maken. Ik trek de vlechten naar één kant en pak maar aan één kant plukjes erbij. De korte taartpunten daarnaast vlecht ik in met een gewone opvlecht en in het vierkant daarachter maak ik nog twee losse vlechten zodat het haar mooi beweeglijk blijft. De haargrens vlecht ik naar beneden in waarbij ik ook maar aan een kant plukjes pak zodat hij mooi langs het gezicht valt en voor het oor hangt. Ook hier werk ik de look af met droogshampoo voor een matte look.

Photography: Dilani Butink
Hair & Make-up: Corine Hamel @ Colourfool Agency
Assistant Hair: Wella Gibbs @ Colourfool Agency
Assistant Make-up: Shavonne Schonewille @ Colourfool Agency
Styling: Willeke Elisabeth
Model: Patty @ De Boekers