Een holistische reis

Phytomer introduceerde onlangs haar nieuwste innovatieve lichaamsbehandeling: Oligomer Spa. Deze heerlijk ontspannende lichaamsbehandeling geeft niet alleen nieuwe energie, maar is een volkomen nieuwe multi-zintuigelijke ervaring rond het exclusieve bestanddeel Oligomer. De beroemde werkstof Oligomer is een concentraat van gedeeltelijk ontzilt zeewater en bevat alle actieve bestanddelen van het zeewater, waaronder 104 oligo-elementen. Deze zijn noodzakelijk voor het evenwicht en de vitaliteit van het organisme. We kennen Phytomer natuurlijk al van de zeecosmetica: een vorm van verzorgingsproducten die het beste uit de zee haalt om de huid zo maximaal mogelijk te verzorgen. Phytomer is een pionier op het gebied van algenteelt voor cosmetische toepassingen, met een kweekprogramma in een zeegebied. Dit programma bevat in het bijzonder de teelt van bedreigde soorten, die later in het natuurlijk milieu kunnen worden teruggeplaatst.

De diep ontspannende Oligomer Spabehandeling is ontwikkeld in samenwerking met een osteopaat en staat garant voor een globale holistische aanpak die het volledige lichaam behandelt, van top tot teen. De behandeling biedt een perfect evenwicht tussen effleurages (eerste strijkingen bij een massage) en drukbewegingen, tussen diepe uitgesproken handelingen en zachte bewegingen, voor een herboren gevoel en een onvergelijkbare ontspanning. De volledige behandeling bestaat uit 2 stappen, waarbij de eerste 30 minuten het lichaam wordt behandeld de ‘Crème de gommage corps’, een smeuïge peeling die is af te nemen zonder water. Het doel van deze eerste stap is om de huid te verzachten, fluweelzacht te maken en te verstevigen. De volgende 60 minuten wordt de huid behandeld met ‘Concentré de modelage biphasé’, een olieachtige fase bestaande uit een duo van zeeoliën om de huid te voeden, te verzachten en zichtbaar te herstructueren.

Gedurende de hele behandeling worden er maar liefst 65 (!) handelingen gedaan om het lichaam opnieuw energie te geven en te bevrijden van alle voelbare spanningen. De massagetechniek legt de nadruk op de spierketens, met een ritme dat specifiek werd ontwikkeld om het lichaam vloeiend en harmonisch te laten bewegen. Het doel van deze techniek is om oppervlakkige spanningen in de spieren los te maken en een diep gevoel van ontspanning te waarborgen, in het bijzonder ter hoogte van de rug en de benen. De drukpunten en schommelbewegingen over het volledige lichaam, eerst op de voorzijde van het lichaam en vervolgens op de achterzijde, optimaliseren de doorstroming van de energie, zodat het lichaam vitaliseert en vermoeidheid wegebt. De Oligomer Spabehandelingen zijn vanaf juni 2013 beschikbaar in de Phytomer spa’s en schoonheidsinstituten. Kijk voor meer informatie op .