De eerste toxinevrije antirimpelbehandeling

Uniek en revolutionair in Nederland: een nieuwe antirimpelbehandeling die gebruik maakt van de natuurlijke reactie van het lichaam op kou. Tot nu toe was botuline toxine de enige effectieve behandeling tegen dynamische rimpels. Maar nu is er de eerste toxinevrije behandelmethode: iovera°. Deze Focused Cold Therapy stopt op een veilige manier het samentrekken van de spieren die de dynamische gezichtsrimpels veroorzaken. Veilig en onmiddellijk zichtbaar!

Niet alle gezichtsrimpels zijn hetzelfde. Zo kennen we rimpels die door volumeverlies ontstaan en uitsluitend te bestrijden zijn met 'fillers' of cosmetische chirurgie. Dynamische rimpels zijn rimpels die worden veroorzaakt door de samentrekking van spieren die aangestuurd worden door de temporale tak van de aangezichtszenuw. Tot nu toe konden deze rimpels alleen met botuline toxine worden behandeld. iovera° maakt gebruik van Focused Cold Therapy (FCT). Gedurende 45 seconden wordt de aangezichtszenuw afgekoeld tot een temperatuur van -20° tot -41° Celsius. Dit gebeurt zonder dat er lichaamsvreemde stoffen worden ingespoten of achterblijven. Door de behandeling wordt de prikkeloverdracht van de aangezichtszenuw naar de spieren die dynamische gezichtsrimpels veroorzaken tijdelijk (tot 16 weken) uitgeschakeld. Hierdoor trekken de spieren niet meer samen; ze ontspannen en de rimpels verminderen onmiddellijk. iovera° zorgt voor een veilige blokkade van deze prikkeloverdracht en mag uitsluitend door een arts worden toegepast. Een complete iovera° behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. De resultaten zijn al zichtbaar nog voordat je de behandelkamer hebt verlaten.

De toepassing van kou bij verdoving wordt al duizenden jaren gebruikt. De medische kennis rondom toepassing van kou bij chronische pijn dateert al van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Nu is er echter ook een cosmetische toepassing gevonden voor deze bewezen medische techniek. Sinds januari 2013 gelden de volgende officiële goedkeuringen: USA - pijn (FDA approved); Europa - CE-markering. iovera° is de nieuwste generatie van antirimpelbehandeling. Deze Focused Cold Therapy™ is nu voor het eerst op grote schaal veilig toepasbaar door de ontwikkeling van een compact hand-held apparaat. iovera° behandelingen zijn verkrijgbaar bij: Amstelzijde Kliniek (Amstelveen), Berne Kliniek (Oss & Veghel), Acura Medisch Centrum (Weert), Kazem Aesthetica in Leimuiden en Vlietland Ziekenhuis (Schiedam). Kijk voor meer info op bo-esthetics.com/iovera.

We zetten de voordelen nog even op een rijtje:
No Toxins: tot nu was botuline toxine de enige behandelmogelijkheid
No Wait: je ziet onmiddellijk het resultaat
No Worry: er blijft niets in het lichaam achter en het is veilig

Zien hoet het er in de praktijk uitziet? Klik dan hier. Op bijgevoegde foto's zie je een patiënt direct na de behandeling, na 30 dagen, na 60 dagen en na 90 dagen.