They Nailed It!

Stylisten van de sterren

Ze verzorgen de nagels van celebrities en supermodellen, hun creaties staan op de covers van internationale magazines en op Instagram hebben ze duizenden volgers; deze nagelstylisten zijn zo langzamerhand zelf wereldsterren geworden. Wij stellen je voor aan zeven van de beroemdste nagelstylisten van dit moment!

1)
Jenna Hipp

Instagram volgers: 40.700
Beroemde klanten: Miley Cyrus, Jennifer Lawrence en Emma Stone
Werkt voor: magazines als Elle, Vanity Fair en Marie Claire en merken als Dolce & Gabbana en Guess

Haar passie voor natuurvriendelijke nagel- en handproducten zonder schadelijke chemicaliën leverde Jenna al snel de bijnaam 'The Celebrity Green Nail Stylist' op. Op de set ervoer ze negatieve bijeffecten van de blootstelling aan nagellakdampen, waardoor ze besloot haar idealen om te zetten in een eigen collectie. Haar groene mindset resulteerde in de 'What's Hot Now Nail Collection' die geen schadelijke stoffen bevat, en inmiddels zijn 'groene' handcrèmes verpakt in hebberig makende tubes toegevoegd aan haar collectie. Op Instagram post Jenna niet alleen de mooiste naildesigns en kijkjes achter de schermen tijdens haar werk met celebrities, maar ook ontzettende schattige foto's met haar zoontje Max (die zelfs al zijn eigen Instagramaccount heeft).
www.jennahippnails.com

2)
Andrea Fulerton
Instagram volgers: 250
Beroemde klanten: Lady Gaga, Anna Wintour én Miss Piggy
Werkt voor: magazines als Vogue en Cosmopolitan en merken als Burberry, Sony en Rimmel

De enige nagelstyliste uit dit lijstje zonder duizenden volgers op Instagram, maar haar CV is er niet minder indrukwekkend door. Andrea noemt zichzelf een 'Celebrity Nail Technician' en zit al meer dan twintig jaar in het vak, waarvan de laatste tien als vast jurylid voor de Best Beauty Buys awards van tijdschrift InStyle. Inmiddels heeft ze haar eigen nagellakcollectie gelanceerd, genaamd Andrea Fulerton Nail Boutique. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Sephora en Amazon.
www.andreafulerton.com

3)
Jin Soon Choi
Instagram volgers: 21.700
Beroemde klanten: Sarah Jessica Parker, Heidi Klum en Gwyneth Paltrow
Werkt voor: magazines als Vogue en i-D magazine, New York Fashion Week en merken als Dior en Prada

Jin Soon is geboren in Korea maar verhuisde in 1991 naar New York. Daar ging ze aan de slag in salons waar vooral snel gewerkt moest worden en weinig tijd voor de klant was. Ze besloot voor zichzelf te beginnen om klanten zo een meer persoonlijke service te kunnen bieden. Al snel stond ze bekend als 'Bicycle Jin' omdat ze op haar fiets van de ene naar de andere klant heel New York doorreed. Bekende fotografen, stylisten en celebrities wisten haar te vinden en door New York Time Magazine werd ze bekroond tot dé 'Nail Guru'. In 1999 opende ze haar eerste Jin Soon Hand and Foot Spa, waarna nog twee salons volgde. Na de opening van haar tweede nagelstudio was Sarah Jessica Parker zelfs de eerste klant. Als kroon op haar werk lanceerde ze in 2012 ook nog eens haar eigen nagellakcollectie, vrij van schadelijke chemicaliën en met een speciale formule voor lange draagbaarheid en een extra shiny finish.
www.jinsoon.com

4)
Tom Bachik
Instagram volgers: 67.800
Beroemde klanten: Jennifer Lopez, Victoria Beckham en Zooey Dechanel
Werkt voor: grote merken als Gucci, Chanel en Versace

Deze vader van drie noemt zichzelf 'MAN'icurist' en is wereldwijd een van de belangrijkste woordvoerders voor L'Oréal Paris vanwege zijn status als celebrity manicurist. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de originele lakjes van Zooey Dechanel en is dé man die gebeld wordt wanneer sterren hun nagels tip top in orde willen hebben voor grote evenementen als de Oscars, Grammy Awards of de Golden Globes. Met zijn achtergrond als grafisch vormgever weet Tom steeds weer de meest vooruitstrevende designs te presenteren, niet zelden op zijn eigen vingernagels.
www.tombachik.com

5)
Madeline Poole
Instagram volgers: 98.500
Beroemde klanten: Kim Kardashian en Cindy Crawford
Werkt voor: magazines als Glamour, Grazia en Harper's Bazaar

In 2009 verhuisde Madeline naar Los Angeles, waar ze elk baantje dat op haar pad kwam aannam. Wat ze écht met haar leven wilde doen wist ze nog niet, tot ze assisteerde bij een shoot en op de set een nagelstyliste aan het werk zag. Omdat ze naar eigen zeggen ontzettend rechte lijntjes kon schilderen dacht ze meteen dat ze hier ook wel goed in zou zijn, en ze begon met oefenen op de nagels van vriendinnen. Nog geen week later wist Madeline zeker dat ze dit de rest van haar leven wilde doen. Inmiddels heeft ze verschillende projecten met Vogue op haar CV staan en weet ze met haar piepkleine kwastjes elke nagel tot een waar kunstwerk om te toveren. Ze draait haar hand niet om voor het creëren van een heuse Picasso of de nieuwste designerprint op een nagel. Benieuwd hoe ze dit allemaal doet? In 2013 verscheen haar boek 'Nails, Nails, Nails!', vol met creatieve DIY nail art projecten.
www.mpnails.com

6)
Fleury Rose
Instagram volgers: 8.900
Beroemde klanten: Doutzen Kroes, Tyra Banks en Anne Hathaway
Werkt voor: magazines als Teen Vogue, Marie Claire en Glamour

Van jongs af aan was Fleury Rose al bezig met tekenen, schilderen en illustreren. Nadat ze in 2009 afstudeerde en haar diploma beeldende kunst op zak had, verhuisde ze van Connecticut naar New York. Dé stad die altijd al een grote aantrekkingskracht op haar had. Haar vrienden moedigden haar aan om haar unieke nail designs op een blog te plaatsen en sindsdien krijgt ze meer en meer bekendheid. Mocht je ooit in New York zijn, dan kun je op afspraak je nagels door Fleury laten doen bij Tomahawk Salon in Brooklyn. Daarnaast doet ze grote projecten met de bekendste magazines en werd ze in 2014 door Fast Company Magazine verkozen tot een van de honderd meest creatieve mensen ter wereld.
www.fleuryrosenails.com

7)
Naomi Yasuda
Instagram volgers: 82.700
Beroemde klanten: Alicia Keys, Taylor Swift, Kelly Osbourne
Werkt voor: magazines als Cosmopolitan, InStyle en Vogue en merken als Rolex, M.A.C. en Marc Jacobs

Wie heeft hem niet gezien? De film Sex and the City 2. Let de volgende keer extra goed op de nagels van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda, want Naomi Yasuda mocht voor deze film de nagels van de vier dames verzorgen. Naomi werd geboren in Japan, waar ze op jonge leeftijd al ontzettend creatief bleek te zijn en aanleg had voor het creëren van kleine details. Ze volgde een manicure en nail art opleiding en besloot in 2007 naar New York te verhuizen om fulltime aan de slag te gaan als nagelstyliste. Al snel sierde haar nagels de covers van vele magazines, bekende videoclips en had ze de beroemdste celebrities in haar klantenbestand staan.
www.naomiyasudanyc.com

Tekst: Britte Kastelein, Beeld: Instagram, Tumblr en websites van de nagelstylisten