Beestachtig goed in vijf stappen

Vraag een willekeurig meisje in de leeftijdscategorie 5 tot 15 jaar oud welke print ze leuk vindt en er bestaat een grote kans dat een dierenprint goed scoort. Dat is in ieder geval de ervaring van de jonge nagelstyliste Eva Mulder (12) wanneer ze het panter design op nagels creëert. Ideaal voor kinderfeestjes, maar ook erg leuk voor dames boven de 15 jaar oud.

Foto 1: Bij deze nail art op de natuurlijke nagel werk je met nagellak in combinatie met nail art verf. De eerste stap is daarbij het schoonmaken van de nagel. Duw voorzichtig de nagelriem terug en vijl de natuurlijke nagels in model en gelijk van lengte. Veeg het stof weg met een borsteltje en breng als eerste een laagje basecoat clear aan over de nagelplaat. Dit laagje beschermt je nagelbed en zorgt ervoor dat de pigmenten van de nagellak en nail art niet in de natuurlijke nagel trekken.

Foto 2: Wanneer de basecoat gedroogd is, lak je de gehele nagel met Beach Bronze. Doe dit in twee dunne laagjes voor een beter dekkend effect. Laat de nagellak vervolgens goed drogen.

Foto 3:De volgende stap is het aanbrengen van de pantervlekken met Caramella (Paper Nail art Palet). Leg een beetje product op een gladde ondergrond en dip je Master Marbel Tool erin. Plaats deze kris kras op de nagel om er vlekjes van de maken, geen stippen of rondjes. Laat de verf goed opdrogen.

Foto 4: Om de vlekken accent te geven en de nagel meer diepte, heb je nog zwarte lijntjes nodig. Hiermee verandert het design ineens in een panterprint. Eva kiest voor zwarte nail art paint, omdat deze heel goed dekkend is. Accentueer de randjes van de bruine vlekjes, maar omlijn de vlekken niet helemaal. Ook op de achtergrond tussen de bruine vlekken door zet je hier een daar wat zwarte accenten.

Foto 5: Wanneer alle verf goed droog is, bescherm je de nail art met een iets dikker laagje Nailart Sealer. Zo kan de print niet uitgeveegd worden. Neem hierbij ook de voorkant van de nagel mee. Goed laten drogen en dan is de panterprint klaar.