Boekentip: ‘Make up. My story’

De naam Elke Willemen zit in het collectieve geheugen als een van dè namen die gelijk naar boven komen als we het hebben over visagie op topniveau. Elke presteerde jarenlang op het hoogste niveau door op alle mogelijke International Fashion Weeks actief te zijn met haar kleuren en penselen. Zij bedacht de looks bij de fashion van de designers en er zijn maar weinig bekende modellen die door haar niet nòg mooier zijn geworden. Ook werkte zij voor televisie, fashion shoots en magazines. Daarbij was zij Global Senior Make-up Artist bij MAC Benelux en inspireerde zij andere make-up artists. Totdat een burn-out in 2013 roet in het eten gooide.

In 2014 was Elke weer terug in de visagiewereld. Met een boek dit keer: ‘Make up. My story’. Een boek dat de lezer zoveel meer leert dan de juiste kleur toe te passen op het gezicht. Elke vertelt over hoe het er backstage aan toegaat, de lessen die ze heeft geleerd van haar burn-out, maar ook leuke weetjes in de vorm van de geschiedenis van make-up en kleurenleer. Het boek is ook uitermate geschikt voor make-up artists en kappers met een interesse in visagie.

Volgende stap...
Na een bloeiende carrière bij MAC, was het tijd voor de volgende stap en wel bij Make Up For Ever, een van oorsprong Frans merk met distributie in de Benelux door Puracos. Hier werkt zij nu als Social & Digital Media Marketeer. Een functie waarin zij inmiddels floreert. Zo houdt zij zich bezig met social media en het creëren van communities, maar dan wel met een personal touch met de doelgroep. Elke: “Ik geef make-up tips en nodig mensen uit om naar de winkel te komen voor persoonlijk advies. Ook zijn we onlangs gestart met het geven van opleidingen hier in de winkel in Amsterdam, zowel voor (beginnende) professionals als voor consumenten.”

Nieuwsgierig?
Benieuwd wat Make Up For Ever allemaal in petto heeft op het gebied van make-up, grime en opleidingen? Volg het merk dan via via social media, check @makeupartistsnederland op Instagram en @NL.MAKEUPFOREVER op Facebook.

Lezen?
Meer lezen over Elke, haar carrière, tips & tricks en ins en outs van de beautywereld? Je bestelt ‘Make up. My story’ onder andere bij Bol.com: www.bol.com/nl/p/make-up-my-story/9200000045961208/