Tip voor de feestdagen

Kun je je nog herinneren dat je vroeger (vroegâh) naar heel exclusieve winkels moest voor een mooie geurkaars? Of naar bijvoorbeeld Rituals als je lekkere geurstokjes wilde kopen?

Tegenwoordig kan een kind de was doen en haal je dit soort producten gewoon bij de drogist op de hoek. De vraag is of je dan echt fijne geuren koopt. Dit dilemma is voorbij sinds Kneipp een eigen lijn met zogeheten ‘Home fragrances’ heeft gelanceerd. Wij hebben ze getest en goed bevonden. Echt, dikke, vette ‘oké’ wat de redactie betreft.

De geurkaarsen zijn heerlijk van geur, zonder te overheersen. Heb je dus een keer stevig gekookt of ben je groot liefhebber van een geparfumeerd huis, dan heb je aan de geurkaarsen (verkrijgbaar in meerdere geuren) een hele goede. Misschien een minder fris verhaal, maar hier op de redactie delen we de toiletten met veel andere mensen. We vinden het dan fijn om toch iedere keer een prettig ruikende toiletruimte te betreden dus plaatsten we de geurstokjes op het toilet. Ook hier geldt: het parfum overheerst niet, maar is wel prettig subtiel aanwezig.

De producten zijn verkrijgbaar bij Kruitvat en Trekpleister in de variaties Sandalwood-Patchouli, Vetiver-Mandarin (mijn persoonlijke favoriet), Lavender, en Macadamia-Star anise (binnenkort ook verkrijgbaar als crème bad, crème douche en body lotion).

Naast dat de producten lekker ruiken, zien ze er ook nog eens heel mooi uit en dat voor maar 7,99 euro (voor een kaars) en 8,99 euro voor de geurstokjes. Laat nou die feestdagen maar komen!