Toffe deo

In de zomer kan het prettig zijn om je lichaamsverzorging aan te passen aan de weersomstandigheden. Klinkt logisch, toch? Zo smeren we uitgebreid met zonnebrand en after-sun en scrubben we voeten en benen om de dode huidcellen te verwijderen zodat we vlekkeloos bruin kunnen worden (of niet natuurlijk, net wat je wilt of welk huidtype je hebt).

Juist als het warmer is, kan het prettig zijn om een deodorant te gebruiken die wel wat hitte kan doorstaan. Zo maakten wij onlangs kennis met de Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on (uit Australië, dus daar zijn ze wel wat gewend). Hoewel een roller in de zomer niet altijd favoriet is, kwam deze glansrijk door de test van de redactie.

Hoe we ‘m hebben getest? Nou, onder zomerse omstandigheden natuurlijk! En wat doe je in de zomer? Wij zijn aan het testen geslagen op een aantal zomers dagen waarbij we meer dan een half uur hebben gefietst, gewandeld en op een terrasje hebben gezeten. Ook is-ie getest tijdens een stevig potje hoelahoepen (op kantoor), hebben we er mee gedanst en zelfs de opwarming van ‘Holland in beweging’ mee gedaan. Heel fijn: ook na een nachtje slapen in een warme kamer zijn de okseltjes nog immer fris en fruitig!

Misschien leuk om te weten is dat deze aluminiumvrije deo is gemaakt van natuurlijke, minerale zouten die nare geurtjes elimineren door een beschermingslaagje te vormen tegen de bacteriën die geur veroorzaken. Ook laat het geen witte waas achter op kleding en wij kunnen het weten, want we dragen veel zwart. Misschien nog mooier is dat deze deodorant geen irritatie veroorzaakt na het scheren van de oksels. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nou oké, een minpuntje: het duurt langer dan gemiddeld voordat deze deodorant droog is....

Zelf proberen? Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on is te koop voor ongeveer €12,- bij onder andere Holland & Barrett, (de Tuinen) DA, DIO, G&W Gezondheidswinkels en Bol.com.

Meer lezen? Kijk dan op: www.grahams.nl