Allemaal aan de zwarte maskers!

Je kunt Instagram niet openen of de zwarte gezichtsmaskers vliegen je om de oren. Dus wat moet je dan als beautyredacteur? Juist, aan de zwarte gezichtsmaskers. Ik kwam in aanraking met de natuurlijke producten van Iva Natura, het merk dat verzorgingslijnen heeft voor het gezicht, lichaam en haar. Vrij van schadelijke stoffen (denk aan parabenen, paraffine en siliconen), biologisch gecertificeerd en uiteraard ook dierproefvrij. En laten zij nu ook een zwart gezichtsmasker hebben!

Black mask
Lief als ze bij Iva Natura zijn, kregen wij een exemplaar toegestuurd, dus terwijl de zwoele lente-avonden nog even op zich laten wachten, testte ik tijdens een druilerige dinsdagavond deze Black mask voor het gezicht. Een heerlijk, romig masker met kleefkruidextract uit Diyarbakir. Dit kleefkruid wordt beschouwd als zeer hardnekkig onkruid dat maar blijft doorwoekeren. Maar kleefkruid is ook een krachtig geneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij allerlei huidaandoeningen, zoals eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Het is rijk aan ascorbinezuur, vitamine C en saponinen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het gezicht. Dat klinkt mij als ultieme ingrediënten voor een gezichtsmasker.

Gevoelige huid
Op een goed gereinigde huid breng ik het masker aan. De structuur is erg dik, maar tegelijk voelt het heel licht aan. Een vreemde gewaarwording. Na de inwerktijd haal ik het masker met warm water van mijn gezicht (wat nog niet zo makkelijk is, want bepaalde restjes moet ik naderhand met een doekje verwijderen). Het resultaat? Een heerlijk schone en zachte huid. Mijn gevoelige huid (die af en toe wat moeite heeft met nieuwe producten) is weer helemaal gekalmeerd. Is het een aanrader? Voor mij zeker en ik denk voor mensen met een gevoelige en/of probleemhuid ook!

Voor meer informatie en het bestellen van je eigen masker kun je terecht bij www.way2natural.nl