Huidverzorging focus

                                                                                                                                 ARCHIEF FOCUS 

OLIE OP JE HUID

OLIE OP JE HUID  In de natuur zijn de lekkerste oliën te vinden. Boordevol vitaminen en mineralen. Ze maken je zongebruinde huid heerlijk zacht en ze zijn een ware oppepper voor je haar. Masseren maar!


Abrikozenpitolie
Deze zachte olie komt uit abrikozenpitjes. Het is lekker vet en geschikt voor een schrale, gevoelige huid en bij kloofjes in handen en voeten. Abrikozenpitolie bevat niet alleen vitaminen A, B, C en E, maar ook nog allerlei mineralen.

Zoete amandelolie
Amandelolie is heel zacht en neutraal van geur. Het is geschikt voor elk huidtype en ook heerlijk als massageolie. Zoete amandelolie bevat vitaminen, zoals A en B, en veel mineralen.

Avocado-olie
Heeft je huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een olie-pakking met avocado-olie. Smeer de olie op je huid en leg er plastic folie en een verwarmde handdoek overheen. Kijk maar eens na 15 minuten hoe je ruwe huid is opgeknapt!

Jojoba-olie
De koningin onder de oliën! Het is eigenlijk een soort was die uit de jojobanoot wordt gewonnen. Om het wat vloeibaarder te maken, verwarm je de olie eerst een beetje. Deze niet-vette olie trekt snel in en laat geen glibberig laagje achter. Je kunt het daarom ook als dagcrème gebruiken en als pakking tegen droog, springerig haar. Verdeel de voorverwarmde olie over je natte, schone haar. Goed doorkammen, een douchekapje eroverheen en een verwarmde handdoek. Tien minuutjes laten intrekken en goed uitspoelen met een zachte shampoo.

Olijfolie
Olijfolie is niet alleen lekker in salades, maar ook een te gekke kuurolie voor je huid en haren! Het bevat heel veel gezonde vitaminen, zoals A, B, C, en E. Het geurtje is mis-schien wat sterk, maar deze vette olie verzacht, ontspant en voedt je huid en je haar. Droog en poreus haar krijgt weer een mooie glans en wordt lekker zacht.

Kokosolie
Dit geurige elixer uit de kokosnoot wordt vanwege zijn beschermende werking in zonne- en haarverzorgingsproducten gebruikt. Met kokosolie bak je waanzinnig diep bruin (alleen gebruiken als je al gebruind bent!) en voor Afro-haar is het een ware zachtmaker. Van het merk Palmer's kun je bij de drogist een hele haarverzor-gingslijn op basis van kokosolie kopen.

Tip
Zuivere, plantaardige oliën zijn te koop bij de reform- of natuurwinkel. Onder andere van de The Body Shop, De Tuinen, Weleda, Volatile, Aveda en Chi.

(door M.L.)