Mádara: sprookje voor je huid

De energie van de natuur, gecomprimeerd in effectieve producten. Dat is Mádara, de organische cosmeticalijn uit Letland. De naam verwijst naar een mysterieuze plant die al eeuwen door wijze vrouwen in het Hoge Noorden wordt gebruikt. Een sprookje van schoonheid, dat begint met barre winters. De natuur verzamelt al haar energie om in het korte voorjaar krachtig tot bloei te komen. Mádara is ongekend effectief als organic skincare. Met de kracht van afgelopen voorjaar zijn drie nieuwe natuurlijke producten ontwikkeld: het Time Miracle Serum, de Daily Defense Cream en Hand & Body Soap bars.

Niet water, maar berkensap ligt aan de basis van Mádara Time Miracle lijn. Net als het Mádara plantje, wordt dit sap al eeuwen gebruikt om gezond, fit en happy te blijven. Het zit in de genen van de mensen uit het Hoge Noorden, die berkensap vers van de boom drinken na weer zo’n lange en donkere winter. Het werkt zowel vochtafdrijvend als versterkend en voedt de lichaamscellen met natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen. Dankzij dit oersterke sap verbeteren de producten van Mádara de huidkwaliteit, voor een uitstraling zo fris en energiek als de langverwachte lente. Het is de wijsheid van de natuur, gecombineerd met de kennis van de wetenschap. Gesterkt door de kracht van weer een mooie lente, brengt Mádara dit najaar drie nieuwe producten op de markt:

De anti-aging lijn Time Miracle wordt uitgebreid met een serum. Onderzoek wijst uit dat berkensap zeer effectief is in het verjongen van de huid; het helpt de huidcellen te beschermen tegen veroudering en schadelijke invloeden van buitenaf. Het gloednieuwe serum heeft een ongekend krachtige formule voor een direct liftend en verjongend effect. Het geeft de huid energie en stimuleert celgroei en herstel.

Daily Defense Cream: een huidbeschermer pur sang. Deze ultrarijke balsem beschermt de huid tegen uitdroging en weersinvloeden. Gescheurde lippen, kloofjes en rafelige nagelriemen zijn verleden tijd dankzij ingrediënten als de Noord-Europese braam en duindoorn olie. De Daily Defense Cream is geschikt voor alle leeftijden om te gebruiken op gezicht, lippen, lichaam en handen.

Ouderwetse zepen met een vernieuwend effect. Mádara introduceert twee lichaamsverzorgers met puur botanische ingrediënten. Beide Hand & Body Soap bars zijn versterkt met jojoba-­‐olie en hydraterende plantenextracten voor een reinigende en verzachtende werking. De nieuwe edities hebben de opwekkende geur en natuurlijke kracht van cranberry & jeneverbes of braam & havermelk.

Madara Organic Skincare is verkrijgbaar bij de betere natuurdrogist en gezondheidswinkels en online bestellen kan via www.madaracosmetics.nl en www.vitaminstore.nl. Het assortiment bestaat uit gezichtsverzorging, deco cosmetica, lichaamsverzorging, haarproducten en producten voor baby’s. Prijzen vanaf € 6 voor soap bars tot € 43 voor het Time Miracle anti­‐aging serum.

Mádara is opgericht door vier Letse vrouwen met een passie voor een groen en mooi leven en natuurlijke schoonheid. Mádara produceert unieke, organische producten gebaseerd op oersterke noordelijke planten. Het assortiment van Mádara omvat ruim 40 natuurlijke producten in verschillende lijnen voor gezicht en lichaam: ‘eco’ voor verzorging en ‘deco’ voor uiterlijke schoonheid. Ook is er een aparte lijn met babyproducten. Mádara heeft het ECO CERT keurmerk en bevat ingrediënten met tenminste 99% van natuurlijke oorsprong. Daarnaast wordt tijdens het productie- en verpakkingsproces zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu en uiteraard zijn alle producten dierproef- en allergievrij.