Haarverzorging tips

Tips Haarverzorging

Sausjeshaar
Heb je last van schilfertjes? Was dan je haar met mosterd. Heb je last van droog haar? Was je haar dan met cocktailsaus.
Jean-Marie Saeren

Ciderazijn en citroensap
Blond haar wordt lichter als je in het laatste spoelwater een half kopje citroensap mengt met twee kopjes water. Donker haar gaat dieper glanzen van een half kopje ciderazijn op twee kopjes water, gemengd met 5 druppels kruidnagelolie.
Hilights

Pep je krullen op
Wrijf in je droge haar, streng voor streng, een heel klein beetje conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden. Werk van de wortel naar de punten.
Vrouwonline

Alle kanten op
Statisch haar? Dat komt doordat het kouder is. De lucht is dan zo droog dat fijn haar alle kanten opvliegt. Oplossing: spray wat haarlak op een kam van kunststof of hout. Of op een borstel van (natuur)haar. Gebruik liever geen kam of borstel van metaal, want daar wordt je haar nóg statischer van.
Idee van Etos

Wastips
Begin bij het wassen achter op je hoofd (bij kort haar), waar het haar het dikst is. Begin onder het haar als je haar op schouderlengte is of langer. Masseer het haar rond je slapen om dode cellen te verwijderen en de circulatie te bevorderen.

Haarmasker
Last van droog haar? Maak een maskertje van olijfolie, eidooier en mayonaise. Smeer dit mengsel in je haar en laat het 10 minuten intrekken. Goed uitwassen!
M. de Tiege

Blond, blonder, blondst
Met citroensap kun je je haar 1 tot 2 tinten oplichten. Smeer na het wassen citroensap in je haar. Je kunt je haar dan met de föhn drogen of in de zon gaan liggen. En… je haar wordt lichter!
I. Vergeer, Papendrecht

Oliesteil
Heb je een slag in je haar en wil je het graag steil? Verwarm dan een beetje olijfolie (niet te heet) en smeer dit in je haar. Afhankelijk van hoe steil je je haar wilt, laat je de olie twee tot vier uur intrekken. Was de olie er met shampoo uit.
M. Oosterhof, Hoogeveen

Verfresten
Als er na het verven van je haar verf in je nek en op je voorhoofd zit, kun je dit met een tissue met nagellakremover verwijderen. Smeer je nek en voorhoofd daarna wel goed met crème in.
D. Bloemendal, Deventer

Borsteltips
Het borstelen van je haar voor het wassen verwijdert dode hoorncellen en laat het haar sneller groeien. Borstelen tussen het wassen door houdt je hoofdhuid schoon. Borstelen voordat je gaat slapen zorgt er voor dat je haar er 's ochtends beter uitziet: borstel het van voor naar achter en sla niets over. Borstel je haar tien seconden voor het wassen om zeker te zijn van een gezonde haargroei.

Mengkleurtje
Wil je je haar een andere kleur geven, maar wil je het niet te veel veranderen? Meng dan de helft van de nieuwe kleur en de helft van de haarkleur die je hebt door elkaar. Zo heb je wel een andere kleur, maar is het resultaat niet te drastisch! Doe bijvoorbeeld goudblond met de helft van bijvoorbeeld licht natuurlijk blond door elkaar. Erg mooi!
Mevrouw Van Geest, De Lier

Hete olie
Voor een professionele hot oil-behandeling: drenk je haar in olijfolie. Wikkel je haar in aluminiumfolie en bedek het met een hete handdoek. Twintig minuten laten intrekken voor het beste resultaat.

Geel of groen
Heb je geblondeerd haar dat bijvoorbeeld door zwemmen in chloorwater geel of groen is geworden? Doe er ketchup in en laat het een tijdje intrekken. Na dit 'maskertje' is je haar weer stralend blond.
M. Bakker, Rijnsburg

Haar met mayonaise
Van mayonaise maak je een geweldige conditioner! Breng een half kopje aan in je haar voordat je er shampoo in doet. Bedek het haar met een plastic zak en laat het 15 minuten intrekken. Dan meerdere keren uitspoelen en grondig wassen met shampoo.

Weg kauwgom
Als je kauwgom in je haar hebt gekregen, kun je er pindakaas op smeren. Zo weekt de kauwgom los en kun je het er makkelijk uitpeuteren.
M. Bakker, Rijnsburg

Huismiddeltjes
Lang haar is na het wassen makkelijker te kammen als het nagespoeld wordt met azijnwater. Om het haar te laten glanzen: voeg aan het laatste spoelwater witte wijn (blondines), of rode wijn of appelazijn (brunettes) toe. Roodharigen en brunettes kunnen het haar voor een diepe gloed ook met thee of koffie naspoelen.
Rails

Haarsalades
Mayonaise leent zich uitstekend voor de verzorging van droog haar. Giet een half kopje mayo in het droge, ongewassen haar. Wrijvend verdelen, het haar met een plastic zak bedekken en vijftien minuten laten inwerken. Enige keren uitspoelen voordat het haar zorgvuldig wordt gewassen. Droog haar kun je beter niet te vaak wassen. Eens per maand de hoofdhuid insmeren met olijfolie doet wonderen.
Rails

Reacties
Heb je zelf een leuke tip? Stuur hem naar ons op redactie@beautyweb.nl. Als jouw handigheidje op deze pagina geplaatst wordt, krijg je van ons een aardige attentie. Vergeet dus niet je adres mee te sturen!