Haar voor elke leeftijd

Wat is nou het perfecte kapsel als je rond de twintig bent, of welke haarstijl is leuk als dertiger? Moet je al veertiger echt kort haar dragen en hoe zit het dan als je vijftig bent? Welk haar het beste past bij iedere leeftijd, lees je hieronder.

20’s
Dit is de beste tijd om te experimenteren met je haar. Kort haar, mits goed geknipt, kan je look wat volwassener maken, terwijl lange lokken lief en romantisch kunnen overkomen. Tip 1: Kijk naar je carrièremogelijkheden. Als je in de twintig bent, ben je stappen aan het maken in je carrière. Afhankelijk van wat dit is, kies je voor een wat professionelere uitstraling of, als je meer kunstzinnig bent, kun je kiezen voor een funky look. Als je moet werken in een mannenwereld, knip je haar dan af naar een korter kapsel. Zo word je – helaas – serieuzer genomen.
Tip 2: Experimenteer met lengte en kleur. Nu is de tijd om te kijken hoe superlang haar je staat en knip het dan af om te kijken of kort haar niet beter bij je past. Op deze leeftijd groeit je haar het snelst. Geniet daar dus van. Als je blond haar had als kind, zul je er nu ook geweldig uitzien als blondine. Gezegend met donker haar? Probeer dan een iets lichtere kleur of rood.
Tip 3: Kijk uit voor het verkeerde korte haar, het helmeffect. Wat je natuurlijk niet wilt, is er te tuttig uitzien. Kies een kort kapsel die bij je past en ook bij de huidige trends. Op internet circuleren genoeg inspiratiebeelden.

30’s
Dit zijn de jaren dat veel vrouwen kinderen krijgen of voor een carrière gaan (of beide). Je kunt alle haarstijlen kiezen op deze leeftijd, maar kijk wel naar je levensstijl. Single in de stad? Ga maar lange, sexy lokken. Thuis met een peuter? Vermijd haar op één lengte en probeer een kapsel op schouderlengte met een pony voor overdag, maar met behulp van een krultang of steiltang een geweldig sexy coupe voor ’s avonds.
Tip1: Omdat je toevallig moeder bent, betekent het niet dat je niet sexy mag zijn. Als je lange haren wilt, go for it! Als je de tijd maar neemt om het te stylen.
Tip 2: Wees niet bang om voor kort haar te kiezen. Bij veel vrouwen staat kort haar zelfs beter dan lang haar. En mocht je het echt niet leuk vinden, groeit je haar echt wel weer aan of je kunt kiezen voor extensions.
Tip 3: Zie je een grijze haar? Meeste vrouwen krijgen last van grijze haren rond hun 35e, donkere vrouwen krijgen grijs haar als ze rond de 40 zijn. Je kunt kiezen om alleen de grijze uitgroei te verven in plaats van heel je haar, maar als meer dan een derde van het haar grijs is, raden we aan om je haar gewoon te verven.

40’s
Geloof het of niet, maar je hoeft echt geen kort haar te nemen als je veertig bent als je dat niet wilt. In deze jaren zal je persoonlijkheid je haarstijl kiezen. Ben je sexy of voel je je juist heel stoer en atletisch, kies dan een kapsel, dat hier op aansluit.
Tip 1: Verzorg je haar goed. Op deze leeftijd kan het haar breekbaar worden. Behandel je haar goed met maskers of olie treatments. Laat je haar een keer in de zes weken knippen.
Tip 2: Laagjes in het haar kan heel flatteus zijn, plat haar helemaal niet. Geef het volume met laagjes, het maakt niet uit hoe lang je haar is.
Tip 3: Ga voor kleur. Als je haar blond is, neem dan highlights. Is je haar donker, ga voor caramel highlights of kies voor een haarkleur dat een of twee tinten lichter is.

50’s Tip 1:
Grijs haar kan ook heel sexy zijn, dat blijkt maar uit de huidige trends. Niet elke vrouw omarmt haar natuurlijke haarkleur, dus vrouwen kiezen snel voor blond wanneer ze ouder worden. Blond staat echter niet bij elk huidtype. Een beter idee is om het haar te verven en lichtere highlights kiezen.
Tip 2: Ga niet naar ‘oude vrouwen kapsalons’, waar ze alleen permanenten en je haar in de bekende helm knippen. Ga naar de wat hippere salon, waar ze met de mode meegaan en je kunnen adviseren naar de beste look.
Tip 3: Ja, je kunt lang haar dragen, maar liever niet langer dan de schouders. Steek je haar op in een chique chignon en show je mooie gelaatstrekken.

Dit bericht heeft geen reacties