Haartrends lente/zomer 2010

De Amsterdam International Fashion Week lente/zomer 2010 liet niet alleen de trends op modegebied zien, maar was ook de plek om de nieuwste haartrends te spotten. Redken 5th Avenue NYC was als sponsor verantwoordelijk voor alle hairstyles op de catwalk. Algemeen kunnen we zeggen dat de haartrends lente/zomer 2010 een combinatie zijn van streetstyle met een catwalk finish.

Brilliant Braids
De vlecht blijft populair. Voor de shows van Ilja Visser, Monique Collignon en LEW maakte Redken mooie, afwisselende kapsels met gevlochten haar: strakke of losse vlechten, alles is mogelijk. Dus ga maar vast oefenen met vlechten!

Een mooie, trendy coupe hoeft niet per se ingewikkeld te zijn. Denk aan losjes opgestoken haar: eenvoudige en gemakkelijke kapsels die in een handomdraai te maken zijn. Simpele updo’s gaan we dan ook veel zien komende zomer. Een handig hulpmiddel daarbij is de Redken Looptool, waarvan een filmpje op de site te zien is. De updo’s waren te zien bij de shows van Monique Collignon, Ilja Vissser en de Frans Molenaar prijs 2009.

Een andere streetstyle trend die veel op de catwalk te vinden was, waren de kapsels met zachte Hollywood krullen. In de shows van Monique Collignon, Supertrash, Replay en Madé hadden de modellen sexy, losse, golvende krullen. Makkelijk zelf te maken met een krul- of steiltang en de juiste verzorgingsproducten.


Naast deze natuurlijke trends, doen ook de strakke, gladde kapsels hun intrede. In de shows van Badgley Mischka, Individuals by AMFI, Elsien Gringhuis en EnD by Eva and Delia waren kapsels te zien waarbij het haar strak naar achter werd gekamd. In een aantak shows werden deze strakke kapsels zelfs voorzien van abstracte vormen zoals rondingen in de vorm van een knot.

Fotografie: Christian Fournier

Dit bericht heeft 1 reacties

  • Freddy, 24-03-2012, 04:32

    jan25Nella Star Hai Imke,Aardig hoor, dat verhaal over Piper Weiss. Ik heb even op haar blweog gekeken: Old time renew . Jazeker, de sixties waren mijn old times , zo herkenbaar maar eerlijk gezegd vind ik het met de ogen van nu toch wel een beetje truttig die mode van toen . Maar voor jouw generatie dus leuke retro blijkbaar.De naam Piper . tweede keer dat ik die tegenkom in mijn inmiddels lange leven. Indertijd,in mijn sixties , heb ik een jaartje op een Amerikaanse highschool gezeten en in mijn gastgezin had ik een american sister en die heette .. Piper, dus dubbelretro voor mij.Groetjes,Nell@